top of page

FONDATORI  CONSILIUL

DIRETOR

ASOCIAṬIA ATITUDINEA CIVICÄ‚ IANCU MARIANA s-a constituit pe baza unei înÅ£elegeri, prin exprimarea voinÅ£ei libere de asociere, prin acordul unanim al membrilor fondatori în număr de 3, menÅ£ionaÅ£i nominal în STATUTUL ÅŸi în ACTUL CONSTITUTIV, in urma Hotărârii Adunării Generale a ASOCIAṬIEI ATITUDINEA CIVICÄ‚ IANCU MARIANA din  Giurgiu din 19.10.2014.

 

64440237_2450426145191185_86020734881334

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

PreÅŸedinte ASOCIAÅ¢IA ATITUDINEA CIVICÄ‚ IANCU MARIANA

PreÅŸedinte fondator

Consiliul Director

  • LicenÅ£iată în Biologie la Facultatea de Biologie, Universitatea din BucureÅŸti

  • Doctor în ÅžtiinÅ£e ale EducaÅ£iei la Facultatea de Psihologie ÅŸi Åžtiintele Educatiei, Universitatea din BucureÅŸti

  • Teză de doctorat în Didactica Biologiei: ,,Modele alternative de instruire utilizate în învăţământul biologic’’

  • Master în Politici Publice ÅŸi Integrare Europeană la Åžcoala NaÅ£ională de ÅžtiinÅ£e Politice ÅŸi Administrative din BucureÅŸti

  • DisertaÅ£ia ,,Politica de reducere a abandonului ÅŸcolar’’

  • Formare prin cursuri de mentor, inspector ÅŸcolar, în educaÅ£ie pentru sănătate, în proiecte internaÅ£ionale ÅŸi integrare europeană, în utilizarea calculatorului

  • 15 ani în învăţămăntul giurgiuvean, ca profesor ÅŸi inspector ÅŸcolar

  • Inspector de specialitate în Ministerul EducaÅ£iei NaÅ£ionale

  • Prof. univ. dr., director la Universitatea BIOTERRA din BucureÅŸti

  • http://bioterra.ro/dep-psihopedagogic.php

  • Consilier în învăţământ la proiectul P.O.S.D.R.U. ,,Cel mai bun viitor pe piaÅ£a muncii’’

  • http://tineriifermieri.ro/consiliere

 

Crinela-Andreea State

Vicereşedinte cu atribuţii juridice si secretariale al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Membru fondator

Consiliul Director

  • Colegiul NaÅ£ional ,,Ion Maiorescu’’, matematica-informatica, din Giurgiu

  • LicenÅ£iată în Drept la  Facultatea de Drept

  • Universitatea ,,Nicolae Titulescu’’ din BucureÅŸti

  • Atestat profesional de programator-operator  PC

  • Atestat Oracle Academy

  • CunoÅŸtinÅ£e PC Microsoft Office.

  • CunoÅŸtiinÅ£e Hardware&Software

  • CunoÅŸtiinÅ£e internet ÅŸi poÅŸtă electronică

  • Atestat Inspector în Sănătatea ÅŸi Securitatea Muncii

  • Atestat Formator Profesional

  • Prof. pensionar

  • LicenÅ£iată în Biologie la Facultatea de Biologie

  • Universitatea din BucureÅŸti

  • A pregătit ÅŸi a educat mii de elevi din Giurgiu

  • Diriginte ÅŸi mentor pentru viaÅ£a lor

  • Pasionată de produsele bio ÅŸi educaÅ£ia pentru sănătate

  • Abilităţi sociale

 

Prof. Maria Chira

Vicereşedinte cu atribuţii

socio-educaţionale al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Membru fondator

Consiliul Director

"

"

Educaţia este un concept cu valoare de căpătâi pentru orice societate umană care are ca ţel suprem transformarea în mai bine, evoluţia, progresul ei. Este totodată un proces ce se realizează nu dintr-odată, ci în etape, în care acţionează factori multipli, unii fiind benefici educaţiei, altii, dimpotrivă, nefavorabili, frâne pentru aceasta.

O influenţă majoră în educaÅ£ie o au exemplele umane, modelele. Unele sunt pozitive moral, stimulative pentru educaÅ£ie, altele sunt negative moral ÅŸi împiedică educaÅ£ia. Sunt foarte importante discernerea corectă între acestea ÅŸi valorificarea corespunzătoare a lor. Impactul reperelor umane într-o societate este cu atât mai mare cu cât ele se găsesc mai aproape de vârful ierarhiei valorice, ierarhie caracteristică fiecărei epoci în parte ÅŸi stabilită în funcÅ£ie de criterii mai mult sau mai puÅ£in consistente, mai mult sau mai puÅ£in aleatorii, orientate tot din vârful ierarhiei. Astfel, existenÅ£a la acest nivel a unor ‘’modele’’ care se laudă chiar ele că nu prea au acordat importanţă ÅŸcolii, dar au ajuns să fie ‘’cap ‘’de coloană, umbreÅŸte  foarte mult instituÅ£ia cu rolul cel mai important în educaÅ£ie, ÅŸi anume ÅŸcoala....

Se impune cu necesitate să selectam şi să valorificăm corespunzător reperele superioare necesare evoluţiei, dar şi să abordăm educaţia şi autoeducaţia ca fenomene.

ÃŽntr-adevăr acestea să fie priorităţi naÅ£ionale,  altfel vom risca să rămânem mereu spre coada clasamentelor pe naÅ£iuni.

 

MARIANA IANCU (CIOBANU), articolul ,,Educaţia între repere şi fenomen'', la rubrica ,,Mesaje sociale'' din ziarul ,,Vlaşca'', 10 – 16 aprilie 2006

 

Nume

e-mail *

Phone

Address

Titlu

Mesaj

Your details were sent successfully!

"

"

"

,,Demos’’ şi ,,kratos’’ sunt două cuvinte greceşti care alăturate ,,au dat puterea’’ poporului în conducerea sistemelor bazate pe formele democratice de organizare a statului.

În democraţie, fiecare face ce vrea şi ce poate. Ar fi foarte bine dacă vis-a-vis de muncă standardele pentru verbele ,,a vrea’’ şi ,,a putea’’ s-ar referi efectiv la calitatea procesului şi produsului muncii, iar nivelul calităţii ar fi determinat de criteriile de performanţă constructivă, pozitivă, morală. Un NU hotărât pentru: vrea-poate–şmecherie, vrea-poate–hoţie, vrea-poate-mârlănie, vrea-poate-mitocănie, vrea-poate-înşelătorie şi multe altele rele. ,,Cele rele să se spele’’, iar ,,cele bune să s-adune’’. Este necesară o educare în direcţia standardelor de valoare superioară pentru ,,a vrea’’ şi ,,a putea’’, o educare capabilă să nască autoeducarea. La educarea şi stimularea autoeducării semenilor, vrând, nevrând contribuie şi vârfurile puterii politice, ca exemple mai mult sau mai puţin benefice societăţii. De aceea, sunt necesare din partea oamenilor politici mai multă demofilie, mai mult control al comportamentului, mai multă voinţă şi putinţă politică pentru a contribui la mai binele celor care i-au desemnat să-i conducă spre împlinirea aspiraţiilor lor. Puterea politică să contribuie la valorizarea socială, la ascensiunea demosului, la evoluţia lui...Pentru progresul societăţii democratice sunt necesare independenţa de gândire, judecata liberă, nesupuse decât legalităţii, normativităţii civice, moralităţii, creativităţii. Dar este necesar şi curajul de opţiune şi acţiune. Să fim democraţi în gândire, în atitudine, în deprinderi, în comportament.

 

MARIANA IANCU (CIOBANU), articolul ,,Pentru o democraţie plenară'' la rubrica ,,Mesaje sociale'' din ziarul ,,Vlaşca'',

15 – 21 noiembrie 2006

 

O valoare fundamentală a social - democraţiei este şi libertatea: de circulaţie, de gândire, de opinie, de asociere, libertatea presei, libertatea politică, libertatea economică ş.a. România trebuie să valorifice capitalul uman, socio - economic potent în vederea creşterii bunăstării şi modernizării ei. E necesară, totodată, perpetuarea libertăţilor -legale şi morale- atât de râvnite înainte de Revoluţie şi câştigate prin aceasta. ,,Ne - am regăsit, frumoasă libertate !’’, după cum spunea şi un poet că am ales - o în unanimitate, stindard şi călăuză spre mai bine.

 

MARIANA IANCU (CIOBANU), articolul ,,Perpetuarea Libertăţii' la rubrica ,,Mesaje sociale'' din ziarul ,,Vlaşca'',

12 – 18 august 2005

 

Se întrevede o nouă strategie naÅ£ională de securitate ce pare a promova poliÅ£ia politică, de îngrădire în caz de necesitate a dreptului la proprietatea privată ÅŸi viaÅ£a familială privată, în contradicÅ£ie cu drepturile cetăţenilor prin ConstituÅ£ia României. Se zvoneÅŸte că unii ÅŸi -au facut un Å£el suprem din a fi părtaÅŸi la viaÅ£a altora, având afinităţi ÅŸi aptitudini speciale în a contabiliza numărul de convorbiri telefonice ale celor  supravegheaÅ£i, numărul de mese luate în familie de aceÅŸtia, numărul de ciorbe ale acesteia, numărul zilelor (care nu sunt puÅ£ine) cu greutăţi în plata întreÅ£inerii, facturii telefonice, la electricitate, gaze, intrările în ÅŸi ieÅŸirile din toaletă ÅŸ.a.m.d.

 

MARIANA IANCU (CIOBANU), articolul ,,Regimul ''neticăloşit'' la rubrica ,,Mesaje sociale'' din ziarul ,,Vlaşca'', 20-26.02.2006

"

"

"

bottom of page