ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA este persoană juridică română de drept privat fără scop patrimonial, cu caracter social, educaţional şi cultural-civilizator, non-profit, neguvernamentală, desfăşurându-şi activitatea conform Ordonanţei Guvernului României Nr. 26/2000, a Legii nr. 246 din 18 iulie 2005 şi Statutului.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a fost înregistrată în Registrul Special de către Judecătoria Giurgiu cu nr. 27/98/08.12.2014.


ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA are certificatul de înscriere ca persoană juridică fără scop patrimonial nr. 60 din data 12.12.2014, eliberat de Judecătoria Giurgiu.

Sigla ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a fost realizată de prof. pictor Georgeta Onofrei, pentru care membrii asociaţiei ỉi  mulţumim.

Sigla asociaţiei conţine, în principal, litere-simboluri ale asociaţiei-ACIM şi alte detalii, precum desenul unei inimi roşii cu două mâini albe aflate în contact în interiorul inimii. (Vezi imaginea de mai sus.)

 

IMG_20190302_113607 - Copy.jpg

Scopul asociaţiei

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA îşi propune sporirea cunoaşterii şi participării civice, de reprezentare, promovarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor omului, promovarea valorilor civice, ale democraţiei şi statului de drept, sprijinirea valorilor umane şi a semenilor defavorizaţi social, susţinerea bunăstării sociale. De asemenea, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA îşi propune să desfăşoare activităţi de interes public comunitar şi general, activităţi de agendă publică, sociale, de semnalare a problemelor cetăţenilor comunităţii la instituţiile statului în vederea rezolvării lor, activităţi educaţional-formative şi culturale pentru dezvoltarea umană, socială şi culturală într-o Românie integrată în Uniunea Europeană.

 

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Spuneţi-ne problema dumneavoastră. Consiliere, coaching, consultaţii.

 • Doctor în Ştiinţe ale Educaţiei la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti

 • Master în Politici Publice şi Integrare Europeană la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative din Bucureşti

 • Licenţiată în Biologie la Facultatea de Biologie, Universitatea din Bucureşti

 • Prof. univ. dr. la Universitatea BIOTERRA din Bucureşti

 • Directoare a Departamentului  de Specialitate cu Profil Psihopedagogic

 • Coordonatoare a Compartimentului de Orientare Profesională a Studenţilor

 • http://bioterra.ro/dep-psihopedagogic.php

 • Consilier în învăţământ la proiectul P.O.S.D.R.U. ,,Cel mai bun viitor pe piaţa muncii’’

 • http://www.tineriifermieri.ro/?q=/content/consiliere-profesionala

 

Nume

e-mail *

Phone

Address

Titlu

Mesaj

Your details were sent successfully!

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a elaborat și a transmis memorii cu privire la introducerea certificatului verde COVID-19 către Senatul României, Camera Deputaților, Guvernul României, Președinția României, către președinții  partidelor politice parlamentare din România, senatorii și deputații României

În 27 octombrie 2021, Senatul României a respins Proiectul de lege 454/2021 privind obligativitatea prezentării certificatului verde COVID-19 la locul de muncă, Camera Deputaților fiind camera decizională a Parlamentului României. 

248270126_4671556889575447_3066225535446292938_n.jpg

ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA SOLICITĂ CAMEREI DEPUTAȚILOR SĂ NU ADOPTE PROIECTUL DE LEGE PRIVIND CERTIFICATUL VERDE COVID-19 LA LOCUL DE MUNCĂ, ÎN INSTITUȚIILE PUBLICE, ÎN CENTRELE COMERCIALE, FIIND UN ABUZ GRAV, ANTIDEMOCRATIC, UN ACT PROFUND DISCRIMINATORIU, ILEGAL, ANTICONSTITUȚIONAL, ANTIEUROPEAN, ÎMPOTRIVA LEGILOR NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE, PUNÂND ROMÂNII ȘI ROMÂNIA ÎN RISC ECONOMIC, FINANCIAR,  SOCIAL ETC., PUTÂND MURI MAI MULȚI ROMÂNI DE FOAME, FRIG, DE LIPSA MEDICAMENTELOR PENTRU BOLILE CRONICE, NEAVÂND O SURSĂ DE TRAI PRIN ÎMPIEDICAREA ACCESULUI LOR LA LOCUL DE MUNCĂ!

PROTESTĂM ÎMPOTRIVA CERTIFICATULUI VERDE COVID-19 ȘI SOLICITĂM CAMEREI DEPUTAȚILOR SĂ NU ADOPTE ACEST CERTIFICAT ABUZIV, DISCRIMINATORIU, ANTIDEMOCRATIC, ILEGAL, ANTICONSTITUȚIONAL!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a derulat  activități caritabile, civico-sociale şi de educaţie pentru sănătate

 

La 1 octombrie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice și a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului la Sân, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu a desfăşurat activități caritabile, civico-sociale şi de educaţie pentru sănătate, în cadrul PROGRAMULUI STRATEGIC AL ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru anul 2021.   

La începutul programului de activități, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a informat participanţii, membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, cu privire la semnificaţia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice şi a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului la Sân, despre drepturile persoanelor vârstnice stipulate în rezoluția Națiunilor Unite 46/1991 cu titlul ˮPrincipiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”, despre regulile de prevenție și combatere a cancerului mamar, despre activităţile derulate.  Au fost distribuite flyere despre  cancer și îndeosebi despre cancerul la sân.

În continuare, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit 20 pachete cu produse alimentare (ulei, făină, zahăr, mălai, orez, nectar de portocale) unor persoane vârstnice din Giurgiu, provenite din grupuri dezavantajate, cum este şi cel al pensionarilor.

Programul de activități a cuprins și identificarea unor probleme sociale ale vârstnicilor giurgiuveni, prin discutarea lor cu președinta asociației, Iancu Mariana, unele dintre probleme fiind notate în fișe de agendă publică, în vederea semnalării lor la instituțiile abilitate ale statului, fiecare participant primind şi câte o carte de vizită pentru comunicările viitoare. Au fost identificate mai multe probleme ale pensionarilor, ca de exemplu: pensiile foarte mici, necorelate cu explozia de prețuri la facturile la utilități, la alimente și la alte produse de bază necesare traiului de zi cu zi; lipsa sprijinului financiar din partea statului român pentru pensionarii cu pensii mici, care nu pot să-și susțină financiar tratamentele și îngrijirile medicale; discriminarea între pensionarii din armată în ceea ce privește valoarea pensiei, în funcție de data ieșirii la pensie, fiind colonei care au ieșit la pensie mai demult și au o pensie mult mai mică față de pensia unui sergent care a ieșit la pensie recent; nevoia de scădere a vârstei de pensionare anticipată, luându-se în calcul și starea de sănătate mai precară, fiindcă pensionarea pe caz de boală se face doar în anumite situații grave, fiind destule persoane bolnave care nu se pot pensiona pe caz de boală; neplata restanțelor din recalcularea pensiilor care au fost greșit calculate etc. Pentru toate problemele identificate, ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA va elabora petiții, sesizări pe care le va înregistra la instituțiile abilitate ale statului, în vederea rezolvării lor.

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu face apel la Guvernul României să rezolve problemele pensionarilor, să crească pensiile prin indexarea lor cu fiecare etapă de creștere a prețurilor, să acorde ajutor financiar pensionarilor nevoiaşi şi grav bolnavi, să scadă vârsta de pensionare anticipată, să modifice Legea privind pensiile militare de stat şi să decidă recalcularea pensiilor pensionarilor din armată cu studii superioare şi grad de ofiţeri, astfel încât să nu mai fie aberaţia ca un colonel de armată să aibă pensia în valoare aproximativă la jumătate din pensia unui subofiţer pensionat recent etc. De asemenea, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU solicită Consiliilor Locale să sprijine financiar cazurile sociale defavorizate de persoane vârstnice din bugetul de asistenţă socială şi pensii.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA le urează din toată inima tuturor persoanelor vârstnice un călduros ˮLA MULȚI ANI!ˮ, viață lungă și activă, plină de sănătate, trăită în pace și prosperitate!

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Prof. Univ. Dr. Mariana Iancu

244103258_4587979407933196_5703218794066402487_n.jpg
244064708_4587985727932564_721287700757844494_n.jpg
244046470_4587990157932121_6028466962313703676_n.jpg
243796106_4587989344598869_767888656202238147_n.jpg
244006984_4587986461265824_9190697078705631733_n.jpg

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a donat ghiozdane şi rechizite şcolare la 25 de copii defavorizaţi social din GIURGIU

 

Înaintea începerii noului an şcolar, în această săptămână, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. Mariana Iancu a donat ghiozdane şi rechizite şcolare (caiete dictando, caiete de matematică, caiete de biologie, blocuri de desen, truse de geometrie, acuarele cu pensule, penare, pixuri, creioane) la 25 de copii defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar din Giurgiu. De asemenea, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei pentru viitorul copiilor, în dezvoltarea personalităţii şi în profesionalizarea lor, dar și la importanța educației pentru viitorul țării, convorbiri de consiliere psihopedagogică și de consultație școlară. Au fost administrate teste de aptitudini profesionale și chestionare de interese profesionale, ca instrumente de consiliere psihopedagogică.

Toate acţiunile s-au desfăşurat pe platoul din fața sediului asociației, pe bulevardul București din Giurgiu, în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2021. Copiii participanți la proiect aparțin Școlii Gimnaziale nr. 5, Școlii Speciale nr. 1, Scolii Gimnaziale nr. 1 ˮSf. Gheorgheˮ, Școlii Gimnaziale nr. 2 ˮMircea Cel Bătrânˮ și Liceului Teoretic ˮNicolae Cartojanˮ din Giurgiu.

Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de unii membri ai asociaţiei, de către cadre didactice de la Școala Specială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 5 din Giurgiu, cu care asociația este în parteneriat şi le mulţumim pe această cale.

În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuţii cu părinţii şi pentru identificarea altor probleme sociale şi comunitare ale lor, în vederea semnalării la instituţiile abilitate ale statului.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu face apel la instituţiile abilitate ale statului să trateze cu seriozitate problema abandonului şcolar şi să acţioneze cu un set de măsuri de prevenire a acestuia şi de readucere la şcoală a copiilor care abandonează şcoala.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA va continua să implementeze proiectul ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” şi prin alte acţiuni în cadrul parteneriatelor cu scoli şi licee din Giurgiu.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU le urează tuturor elevilor un an şcolar mai bun, deschis educației reale și eficiente, cu reuşite la examenele naţionale, iar profesorilor, multă putere de muncă și noi realizări profesionale!

 

Prof. Univ. Dr. Mariana Iancu,
Președinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

IMG_20210909_172440 (1).jpg
DONATIE 2.jpg
DONATIE 3.jpg

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a elaborat și a înregistrat memorii cu privire la obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 la Parlamentul României, Președinția României și la Guvernul României 

233185024_4411302438934228_6231408176860655099_n.jpg
SKM_C25821080614070_0001.jpg
SKM_C25821080614070_0006.jpg

Cu ocazia Zilei Învățătorului, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. Mariana Iancu a donat 150 de cărţi, 40 de pungi cu rechizite școlare şi a consiliat în proiectul ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ.

 

Cu ocazia Zilei Învățătorului, 5 iunie, care este ziua de naștere a dascălului GHEORGHE LAZĂR, întemeietorul învățământului modern din România, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu a desfăşurat o campanie de activităţi caritabile, sociale şi educative, în cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru anul 2021. 5 Iunie, fiind și Ziua Mondială a Mediului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a derulat și activități de educație ecologică și pentru un  mediu sănătos, în complementaritate și alternanță cu cele caritabile și de consiliere a tinerilor în cariera profesională, în cadrul proiectului ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOSˮ din PROGRAMUL STRATEGIC al A.A.C.I.M. pentru anul 2021, în Campania ˮRESTAURĂM ECOSISTEMELE!ˮ, perioada 2-5 iunie 2021.

Astfel, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat activităţi de tipul: achiziţionarea şi donarea a 150 de cărţi bibliotecilor unor şcoli partenere; donarea a 40 de pungi cu rechizite școlare la copii nevoiași din unele şcoli partenere; consultanţă şcolară, consiliere şi orientare şcolar-profesională prin administrarea unor teste de aptitudini profesionale şi a unor chestionare de interese profesionale la 40 de tineri, ale căror rezultate au fost discutate ulterior cu acești participanţi la proiect; identificarea de probleme şcolare, spre semnalarea lor la instituţiile abilitate ale statului, în vederea rezolvării lor; informarea a 180 de copii și tineri, 16 cadre didactice din Giurgiu și București despre Ziua Mondială a Mediului, despre reguli de protecție și restaurare a ecosistemelor prin prelegeri susținute de prof. univ. dr. Mariana Iancu, președinta A.A.C.I.M.; elaborarea de flyere despre Ziua Mondială a Mediului și cu un decalog de protecție și restaurare a ecosistemelor; distribuirea flyerelor atât pe suport de hârtie, cât și online; elaborarea unei petiții despre problema câinilor comunitari, fără stăpâni, adresată Primăriei Municipiului Giurgiu, în vederea asigurării unui mediu sănătos.  

În cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a oferit şanse la învățătură și educaţie prin achiziţionarea şi donarea a 150 de cărţi unor biblioteci, câte 50 de cărţi la fiecare bibliotecă a instituţiilor de învăţământ din Giurgiu cu care asociația a încheiat parteneriate. Astfel, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu,  însoţită de Cristina Ștefănescu Ghizdăreanu, directoare a departamentului de educație și cultură al asociației, a donat câte 50 de cărţi bibiotecii Școlii Gimnaziale Speciale nr. 1, Școlii Gimnaziale nr. 5 și Colegiului ˮIon Maiorescuˮ din Giurgiu, cărţi recomandate prin programele şcolare, cărţi de pedagogie, cărţi de matematică şi de limba şi literatura română, utile în pregătirea elevilor pentru evaluările naţionale, cărți de lecturi suplimentare pentru diverse niveluri de școlaritate, diferite dicționare și cărţi ştiinţifice, cărţi de beletristică, etc. De asemenea, odată cu donarea de cărţi bibliotecilor, au fost donate 40 de pungi cu rechizite școlare-blocuri de desen, cutii cu culori, caiete de matematică, caiete dictando, truse de geometrie, pixuri, creioane pentru 40 de copii defavorizați social ai Școlii Gimnaziale Speciale nr. 1 și Școlii Gimnaziale nr. 5 din Giurgiu.

În cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, au fost identificate mai multe probleme şcolare, care vor fi semnalate la instituţiile abilitate ale statului. ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA aduce în atenţie pe această cale problema elevilor defavorizaţi social, care necesită susţinere financiară din partea statului român pentru asigurarea condițiilor materiale absolut necesare pentru a fi prezenți fizic la școală sau la școala online. În acest sens, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a susţinut mai mulţi copii defavorizaţi social în cei aproape șapte ani de funcţionare, donându-le ghiozdane, rechizite şcolare și tablete electronice, achiziţionate cu fonduri proprii, din donaţii ale preşedintei. A.A.C.I.M. solicită Primăriei Giurgiu şi Consiliului Local Giurgiu, care au la dispoziţie fonduri bugetare, guvernamentale, să sprijine în educaţie astfel de copii nevoiaşi.

Alte probleme identificate se referă la ˮînghețareaˮ salariilor profesorilor, prin neaplicarea legii salarizării, a creșterii salariilor, discriminarea salarială a profesorilor, care au salarii mult mai mici chiar şi decât cele ale asistenţilor medicali şi ale grefierilor, cu studii de liceu, posibil şi fără bacalaureat, poate cu 1 an de şcoală postliceală, astfel încât există anomalia ca un profesor cu licenţă, masterat şi doctorat să ia un salariu cu 2.000-3.000 de lei mai puţin decât cei din domeniul medical şi din domeniul justiţiei, cu şcoală medie. ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA solicită instituţiilor abilitate ale statului român să îndrepte şi să corecteze situația salarială a profesorilor, să crească salariile profesorilor în grila salarizării unitare a bugetarilor, să modifice Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea din fonduri publice, să facă dreptate şi echitate socială profesorilor și învățătorilor! De asemenea, o altă problemă şcolară identificată este supradimensionarea colectivelor de elevi, fapt ce a îngreunat foarte mult educația normală, în școală, ˮfață în fațăˮ, în pandemia de COVID-19, fiind îngrădit dreptul la educație al multor copii și astfel, fiind absolut necesare scăderea numărului de elevi la clasă, investiţii în învăţământ și construirea de noi școli, de noi spații alăturate școlilor existente, formarea suplimentară de cadre didactice și angajarea suplimentară de personal didactic. Toate acestea se pot realiza doar prin aplicarea Legii Educaţiei Naţionale 1/2011 în vigoare, care prevede la art. 8 alocarea anuală a minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv.

Respectați Educația, respectați învățătorii și profesorii țării, respectați legile țării și dreptul la educație al tuturor copiilor, dar și dreptul la un salariu decent al profesorilor și învățătorilor din România, stimați Guvernanți!

Cu ocazia Zilei Învățătorului, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu urează tuturor cadrelor didactice un călduros ˮLA MULȚI ANI!ˮ, multă sănătate și putere de muncă, noi realizări și satisfacții profesionale! Felicitări tuturor celor implicați în învățarea și educarea tinerelor generații!

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU,

Profesor universitar doctor Mariana Iancu

IMG_20210604_112641.jpg
IMG_20210604_122958a.jpg
IMG_20210604_141611.jpg
IMG_20210604_122047.jpg
IMG_20210604_112439.jpg

ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a dăruit pachete cu produse alimentare la mai mulți giurgiuveni, în proiectul ˮSĂ NE BUCURĂM ÎMPREUNĂ DE SĂRBĂTORI!”
În Vinerea Mare (Vinerea Patimilor), înainte de Paștele ortodox, zi de rugăciune pentru toți creștinii ortodocși, zi de dăruire semenilor de lângă noi, ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfășurat o activitate de donație de pachete cu produse alimentare, respectiv, pachete cu cozonaci, ouă, vopsea de ouă, ulei, zahăr, făină, mălai, sucuri la mai mulți giurgiuveni din grupuri dezavantajate, respectiv pensionari, familii cu mai mulți copii, familii monoparentale, tineri

șomeri sau cu venituri mici, dar care în cea mai mare parte a lor s-au remarcat și în activități de voluntariat.

Cele șaptesprezece pachete cu produse alimentare au fost dăruite de președinta asociației, prof. univ. dr. Mariana Iancu,  pe platoul din fața sediului ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA de pe bulevardul București din Giurgiu, în cadrul proiectului ˮSĂ NE BUCURĂM ÎMPREUNĂ DE

SĂRBĂTORI!”, activitatea ˮPAȘTE FERICIT!ˮ.

Totodată, în aceeași întâlnire cu semenii giurgiuveni, au fost purtate și discuții de identificare a unor probleme sociale și comunitare, în vederea semnalării lor la instituțiile abilitate ale statului român, unele dintre probleme fiind notate în fișe de agendă publică, ca de exemplu, neplata pensiei de handicap pe mai multe luni, lipsa fondurilor financiare pentru investigațiile și tratamentele prea costisitoare pentru pensionari etc.

S-au făcut urări cu ocazia sărbătorilor pascale tuturor participanților la activitate și nu numai.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prin președinta asociaţiei, profesor universitar doctor MARIANA IANCU, le-a urat din toată inima tuturor PAŞTE NORMAL, FERICIT, RELAXAT ȘI LINIȘTIT!

Președinta asociației le-a mai urat tuturor românilor: ˮLUMINA SFÂNTĂ A ÎNVIERII DOMNULUI IISUS HRISTOS SĂ ADUCĂ SĂNĂTATEA ȘI NORMALITATEA ÎN VIEȚILE ROMÂNILOR, SĂ DESCHIDĂ MINTEA ȘI SUFLETUL CELOR CARE CONDUC ROMÂNIA PENTRU IUBIREA DE ȚARĂ ȘI POPOR, PENTRU DEMOCRAȚIE ȘI LIBERTATE!

TUTUROR, LUMINA SFÂNTĂ A ÎNVIERII DOMNULUI IISUS HRISTOS SĂ VĂ LUMINEZE CALEA SPRE O VIAȚĂ MAI BUNĂ, SPRE REALIZAREA IDEALURILOR ŞI ASPIRAŢIILOR DE VIAŢĂ, ÎN PACE ŞI BUNĂSTARE, CU SĂNĂTATE, FERICIRE ŞI BUCURII!

DUMNEZEU SĂ VĂ AJUTE ŞI SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE ÎN TOT CE VĂ DORIȚI!ˮ

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

IMG_20210430_174714.jpg
IMG_20210430_174039.jpg
IMG_20210430_174115 (1).jpg
IMG_20210430_174144.jpg
IMG-20210430-WA0014.jpg

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania ˮRESTAURĂM PĂMÂNTUL!ˮ, cu ocazia Zilei Pământului, 22 aprilie 2021

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat în perioada 17-22 aprilie 2021 o campanie de educaţie ecologică şi educaţie pentru un mediu sănătos ˮRESTAURĂM PĂMÂNTUL!ˮ, cu ocazia Zilei Pământului, 22 aprilie, conform Statutului asociaţiei şi proiectului ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.” din ˮPROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” pentru anul 2021. 

Campania de educaţie ecologică şi pentru un mediu sănătos a debutat cu o prelegere de informare cu privire la Ziua Pământului, zi sărbătorită pentru prima dată în 1970, în SUA şi declarată oficial în 2009 de către Organizaţia Naţiunilor Unite, la campania educativă derulată de asociație și la importanța restaurării planetei ˮPământˮ, a protejării ei pentru generațiile actuale, dar mai ales pentru generațiile viitoare, prelegerea fiind susținută de prof. univ. dr. Mariana Iancu, președinta  ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, în fața unui grup de membri și voluntari ai asociației.

Campania de educaţie ecologică şi pentru un mediu sănătos, derulată cu ocazia Zilei Pământului, a continuat cu curățarea mediului înconjurător din unele spații de pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu de ambalaje, hârtii, pet-uri, crengi rupte, alte gunoaie. Participanții, membri și voluntari ai asociației, echipați cu măști și mănuși, au adunat reziduurile în saci menajeri puși la dispoziția lor de A.A.C.I.M.

Au fost achiziționate de către ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA plante ornamentale în ghivece pentru plantarea lor în fața sediului asociației, de pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, respectiv au fost cumparate crăițe (Tagetes erecta nana, Tagetes patula nana), panseluțe (Viola tricolor), petunii (Petunia x hybrida), părăluțe (Bellis perennis). De asemenea, au fost donate plante din mai multe specii, ca de exemplu, iriși (Iris germanica), zambile (Hyacinthus orientalis), narcise (Narcissus ‘Eaton Song’) de către unii membri ai asociației.

Plantele achiziționate de asociație și donate au fost plantate cu mare dăruire, după pregătirea terenului prin curățarea lui de gunoaie, prin strângerea buruienilor, prin săparea și greblarea terenului cu uneltelele aduse de unii membri ai asociației, iar după plantare, acestea fiind udate.

În campania ˮRESTAURĂM PĂMÂNTUL!ˮ din cadrul proiectului ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS”, au fost elaborate flyere cu reguli de restaurare, de protecţie a Pământului, a biodiversităţii, de prevenire şi combatere a poluării, flyere care au fost distribuite pe suport de hârtie participanţilor la campanie, dar şi online.

Campania a continuat cu identificarea problemelor ecologice și de sănătate a mediului prin discuții cu unii giurgiuveni, în vederea semnalării lor, prin elaborarea și înregistrarea de petiții la Primăria Giurgiu, unele dintre aceste probleme fiind cu referire la spațiile virane cu buruieni, neamenajate din Giurgiu, la câinii comunitari, liberi pe străzile giurgiuvene, fiind identificați astfel de câini pe bulevardul ˮMihai Viteazulˮ, pe bulevardul ˮBucureștiˮ, chiar și în fața Prefecturii Giurgiu și a Consiliului Județean Giurgiu, etc.  

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA ia atitudine pentru sprijinirea unei vieţi mai bune şi mai sănătoase într-un mediu curat, făcând apel la instituţiile abilitate ale statului locale să asigure curăţenia mediului de viaţă din comunitate, amenajarea spațiilor virane din Giurgiu ca parcuri, să ia toate măsurile astfel încât să nu mai fie câini vagabonzi pe străzile giurgiuvene, respectându-se astfel un drept al cetăţeanului prevăzut şi de Constituţia României, la articolul 35 ˮDreptul la un mediu sănătos”, alineatul ˮ(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.”.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU mulţumeşte tuturor celor implicaţi în campania ˮRESTAURĂM PĂMÂNTUL!ˮ şi le adresează calde felicitări!

De Ziua Pământului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA vă îndeamnă: ˮRESPECTAȚI, IUBIȚI ȘI RESTAURAȚI PĂMÂNTUL!ˮ.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

174690225_198776051829091_4437012013232291969_n.jpg
IMG-20210417-WA0096.jpg
IMG-20210417-WA0028.jpg

ASOCIAṬIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA DIN GIURGIU ÎN EVENIMENTUL CIVIC, CARITABIL ȘI CULTURAL-ARTISTIC ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ 2021  

7 aprilie 2021-Ziua Mondială a Sănătăţii

ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA ÎN PROIECTUL ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.”

Tema Zilei Mondiale a Sănătății în 2021, stabilită de Organizația Mondială a Sănătății, este: ˮConstruirea unei lumi mai corecte și mai sănătoaseˮ.

Un decalog pentru construirea unei lumi mai corecte si mai sănătoase în pandemia de COVID-19 și nu numai.

Prof. univ. dr. Mariana Iancu,

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

 

IMG-20210307-WA0044.jpg

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în perioada 7-8 martie 2021, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat o Adunare Generală cu evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ, un eveniment cu activităţi, acţiuni şi manifestări civice, caritabile și cultural-artistice.

Mai multe activităţi remarcabile ale evenimentului ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ s-au derulat duminică, 7 martie 2021, începând cu ora 15, pe platoul din fața sediului asociației de pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, printre care și un program cultural-artistic, civic şi caritabil dedicat femeilor şi intitulat ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”.

La Adunarea Generală, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu a prezentat următoarele documente, care au fost aprobate: Raportul de activitate a asociaţiei pentru anul 2020, Bilanţul contabil şi execuţia bugetară pentru 2020, Programul strategic al asociaţiei pentru anul 2021, program ce include şi proiecte şi activităţi dedicate femeilor, Programul socio-educaţional pentru copii şi tineret pentru anul 2021, Proiectul de buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021. De asemenea, a mai fost citit şi aprobat Raportul Comisiei de cenzori pentru anul 2020 de către prof. Florentina Dapcea, membră în Comisia de cenzori.

În cadrul Adunării Generale, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a dăruit rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, blocuri de desen, acuarele cu pensulă, truse de geometrie, creioane, pixuri, ascuțitori, dar și punguțe cu fructe (banane, portocale) şi dulciuri (napolitane, bomboane de ciocolată) la 15 copii ai unor mame nevoiaşe din Giurgiu, în proiectul ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ.

În continuare, s-a derulat programul cultural-artistic şi caritabil ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”, la care şi-au adus aportul membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, respectiv elevi de la Şcoala Populară de Artă, prof. coord. Cătălina Ţone, poeta giurgiuveană Cornelia Chioseaua cu o poezie creație proprie dedicată mamelor, domnul Iulian Urlea, apreciat cântăreţ giurgiuvean de folclor, câștigător recent al Festivalului ˮDragobete pupă feteˮ, care ne-a încântat cu o baladă dedicată tuturor mamelor și cu un cântec popular de primăvară. De asemenea, copii ai unor membri și voluntari ai asociației au cântat și au recitat versuri dedicate mamelor. Le mulţumim din inimă tuturor celor implicaţi în acest program şi îi felicităm cu căldură!

În cadrul programului cultural-artistic şi caritabil, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a premiat artiştii şi instituțiile participante la program cu câte o diplomă de excelenţă şi premiu pentru talentul artistic şi pentru implicările de voluntariat, iar copiilor le-a dăruit dulciuri, fructe și rechizite şcolare, în proiectul ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!ˮ.

La finalul programului cultural-artistic şi caritabil ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”, preşedinta A.A.C.I.M., prof. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit ceasuri de masă cu baterii şi cărţi de vizită doamnelor, domnişoarelor și celorlați participanți la evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ, după care toţi cei prezenţi au servit bomboane de ciocolată şi s-au făcut urări tuturor femeilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

În cadrul Adunării Generale cu evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ, au fost identificate unele probleme sociale și comunitare ale femeilor, prin completarea unei fişe de agendă publică şi/sau a unui chestionar, prin comunicarea pe facebook, pe WhatsApp, pentru care A.A.C.I.M. va elabora memorii şi petiţii, pe care le va depune la instituţiile abilitate ale statului, în vederea rezolvării lor. Printre problemele identificate se numără și: problema infrastructurii străzilor cu gropi și nevoia unui parc în cartierul ˮIstruˮ, necesitatea renovării blocurilor de pe strada ˮDecebalˮ din Giurgiu, acordarea de sprijin financiar mamelor nevoiașe cu mai mulți copii de școală, nevoia de recalculare a pensiilor din învățământ, fiind discrepanțe financiare între profesorii care au ieșit la pensie de mai mulți ani și cei care ies acum la pensie, în condițiile acelorași studii, grade didactice și vechime la catedră. De asemenea, evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ a continuat şi în ziua de 8 martie 2021, de Ziua Internaţională a Femeii, cu identificarea de probleme sociale ale femeilor, dar și cu dăruirea de ceasuri de masă cu baterii şi cărţi de vizită şi calde urări adresate unor doamne şi domnişoare din Giurgiu.

Le urăm tuturor femeilor un călduros ˮLA MULŢI ANI!ˮ, o primăvară frumoasă, fericită și minunată, plină de sănătate, bucurii și împliniri! Dumnezeu să le ajute și să le binecuvânteze pe toate femeile în îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor!

Prof. univ. dr. Mariana Iancu,

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

158527472_865041900944814_82108722869953
IMG_20210307_152655 (1).jpg
157715872_300711461479371_66604786282335
157820715_474998913520872_83550598667342
157896064_1125846621265318_2622030810191
157858161_441186153877798_14590755240170
IMG-20210307-WA0028.jpg
IMG-20210307-WA0026 (1) (1).jpg
IMG-20210307-WA0012.jpg
158023852_1304173263310009_9009690252995

MARIANA IANCU, membru în Comitete Ştiinţifice Internaţionale la Conferinţe Internaţionale, în Comitetul Ştiinţific Internaţional al unor Reviste străine:

 • Member in Editorial Review Board of International Journal of Knowledge Society Research (IJKSR), New Jersey, USA, http://www.igi-global.com/journal/international-journal-knowledge-society-research/1180

 • Member in Editorial Board of The AUSTIN BIOLOGY, Peer-Review şi comitet editorial international, Austin Publishing Group, # 46, Casselberry Way,Monroe Township, New Jersey 08831, USA, http://austinpublishinggroup.com/biology/editorialBoard.php

 • Member in Editorial Board of International Journalon IntegratingTechnology in Education (IJITE), AIRCC Publishing Corporation, Chennai,TamilNadu, India, http://airccse.org/journal/ijite/editorial.html

 • Member in Section Chairman Committee and Scientific Committee – Reviewers, 3rd RCITD 2015, International Virtual Research Conference In Technical Disciplines,  during 19 - 23 October, 2015, Zilina, Slovakia,  

  http://www.rcitd.com/section-chairman/ 

  http://www.rcitd.com/reviewers/

 • Partenership and General Chairman at ICHSC and ICAR 2015 International Conference on Humanities, Society and Culture, during 5 – 9 October 2015, GLOBECONF, Slovakia http://www.conference-gate.com/conferences/ICHSC2015 

 • Member of Scientific and Reviewer Committee in the EIIC 2015 4th Electronic International Interdisciplinary Conference 2015, August 10. – 14. 2015, Thomson, Zilina, Slovakia, the-science.com community http://www.eiic.cz/reviewers

 • Member of Scientific and Reviewer Committee in the 3nd International Virtual Conference on Advanced Scientific Results (SCIECONF-2015), May 25. - 29., 2015, University of Zilina, Slovakia, http://www.scieconf.com

 • Member of Scientific and Reviewer Committee in the The 3rd Global Virtual Conference 2015 (GV-CONF 2015) THOMSON Ltd. Slovakia
  April 6 - 10, 2015, http://www.gv-conference.com/reviewers/

 • Member of Scientific and Reviewer Committee in The 4th International Virtual Conference 2015
  (ICTIC 2015) March 23 - 27, 2015 , University of Zilina, Slovakia, http://www.ictic.sk/reviewers/

 • Member of Scientific and Reviewer Committee in the 3nd International Virtual Conference ICTIC 2014, 24th-28th March 2014, University of Zilina, Slovakia, www.ictic.sk

 •  Member of Scientific and Reviewer Committee in the 2nd Global Virtual Conference 2014 (GV-CONF), 7th-11th April 2014, University Goce Delcev – Stip, Macedonia, www.gv-conference.com

 •  Member of Scientific and Reviewer Committee in the 2nd International Virtual Conference on Advanced Scientific Results (SCIECONF-2014), June 9. - 13., 2014, University of Zilina, Slovakia, http://www.scieconf.com

 • Member of Scientific Committee in the EIIC 2014, the 3rd Electronic International Interdisciplinary Conference, 1st-5th September, 2014, Goce Delchev University, Stip, Macedonia (FYROM) & Thomson Ltd., Zilina, Slovakia,  http://eiic.cz/eiic-scientific-and-organizing-committee/

 • Member of Reviewers Committee at the EIIC 2014, the 3rd Electronic International Interdisciplinary Conference, 1st-5th September, 2014, Goce Delchev University, Stip, Macedonia (FYROM) & Thomson Ltd., Zilina, Slovakia,  http://eiic.cz /reviewers-committee/

 • Reviewer and Member of Scientific Committee at the 2nd RCITD 2014, November 17-21, 2014, Thomson Ltd., Zilina,Slovakia, http://rcitd.com/cat_36/

 • Reviewer and Member of Scientific Committee at The 3rd Virtual International Conference on Advanced Research in Scientific Areas (ARSA-2014) Slovakia, December 1 - 5, 2014, http://arsa-conf.com/reviewers-committee/

 • Member in Reviewers Committees QUAESTI 2014, the 2nd Virtual Multidisciplinary Conference, December 15 – 19, 2014, Zilina, Slovakia, http://quaesti.com /reviewers-committee/ 

 • Reviewer - member of the Scientific Committee for the Journal of Education, Psychology and Social Sciences, Sci-pub Journals, 2014, Thomson, Ltd. University of Zilina, Slovakia, http://sci-pub.com/home/ index.php/education-psychology-social

 • Reviewer - member of the Scientific Committee for the Journal Acta Naturalis Scientia, Sci-pub Journals, 2014, Thomson, Ltd. University of Zilina, Slovakia, http://sci-pub.com/nature/

 • Recunoaşterea ştiinţifică internaţională prin numirea ca ,,heads of session’’ la Spring Conference of the Association for Teacher Education in Europe 2013 Teacher of  the 21st Century: Quality education for quality teaching, sesiunea ,,6. Enhancing Quality of Teaching – Learning’’, Riga, Latvia University, 10-12 mai 2013, http://www.ppf.lu.lv/pn/ index.php?id=sessions

 • Membru in Juriul International al OIB de la Bruxelles, Belgia, 2001 etc.

Sâmbătă, 19 decembrie 2020, cu începere de la ora 12, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat al șaselea Congres Anual, Congresul ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2020, dar și o Adunare Generală anterioară acestuia. Din cauza pandemiei COVID-19, evenimentele s-au desfăşurat în sistem hibrid, cei mai mulți dintre membrii asociației fiind prezenți online în grupuri ˮWhatsAppˮ și ˮFacebookˮ, unde au discutat despre problemele sociale și comunitare giurgiuvene, iar alți membri și voluntari ai asociației fiind prezenți pe platoul din fața sediului asociației, de pe bulevardul București din Giurgiu, pentru identificarea de probleme sociale și comunitare, pentru premieri și donații. De asemenea, asociația a desfășurat online un program cultural-artistic dedicat sărbătorilor de iarnă și intitulat ״Să ne bucurăm de Crăciun! La Mulți Ani!״

În cadrul Congresului, au fost prezentate de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, o parte dintre problemele sociale ale semenilor giurgiuveni, precum şi o parte dintre problemele comunităţii giurgiuvene, dar şi de nivel naţional, probleme identificate pe parcursul anului 2020. De asemenea, au fost prezentate şi unele întreprinderi şi demersuri ale asociaţiei, memorii, petiţii înregistrate la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale, ca de exemplu, Agenda Publică Locală înregistrată la Consiliul Judeţean Giurgiu, Primăria Giurgiu şi Prefectura Giurgiu, memorii cu privire la Proiectul Legii Izolării și a Carantinei adresate Camerei Deputaților și Senatului României, memorii cu privire la examenele naționale ale elevilor la Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării, memorii cu privire la sănătate și controversele purtării măștii  adresate Guvernului României, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Educației și Cercetării, petiţii punctuale corelate cu ordinea publică adresate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și Primăriei Giurgiu, memoriu cu privire la Proiectul de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G, adresat Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor etc .

În continuare, au fost identificate probleme sociale şi comunitare, prin expunerea scrisă a lor într-o fişă de agendă publică/chestionar de către participanţii la congres. Pentru toate aceste probleme, asociaţia va elabora memorii, petiţii, sesizări, Agenda publică locală, pe care apoi le va înregistra la instituţiile abilitate ale statului, după cum a mai procedat şi conform statutului ASOCIAŢIEI  ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.

În cadrul Congresului ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2020 s-a derulat şi o activitate a proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET pentru anul 2020, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. MARIANA IANCU dăruind globuri pământești, hărți geofrafice, rechizite şcolare-blocuri de desen, caiete de matematică, caiete dictando, truse de geometrie, acuarele cu pensulă, pixuri, creioane, dulciuri şi fructe (banane, kiwi, portocale) la 15 copii nevoiași din Giurgiu.

Congresul a continuat cu proiectul ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!”, prin care membrii şi voluntarii valoroşi, merituoşi ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, cadre didactice, studenți şi alte categorii socio-profesionale dedicate activităţii de voluntariat au fost premiați de către prof. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociaţiei, cu câte o diplomă de merit şi câte un premiu (seturi de boluri din inox), ca o mică răsplată a efortului lor de pe parcursul anului 2020, în cadrul  ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu. De asemenea, aceștia au mai primit fructe (banane, portocale, kiwi), cozonaci și bomboane de pom.

Congresul s-a încheiat cu programul cultural-artistic online ˮSĂ NE BUCURĂM DE CRĂCIUN! LA MULȚI ANI!ˮ, susţinut prin filmări oferite de către unii membri şi voluntari ai asociaţiei, de talentata elevă Teodora Ivănuș de la Liceul ˮTudor Vianuˮ din Giurgiu și talentații cântăreți giurgiuveni Georgeta Vasile Măsură, Daniel Sima și Iulian Urlea, cărora le mulțumim din inimă și pe care îi felicităm.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. MARIANA IANCU le transmite un inimos mesaj de mulţumire tuturor membrilor şi voluntarilor asociaţiei implicați în programele și proiectele asociației, dar și tuturor participanţilor la congres. De asemenea, le transmite acestora, dar și tuturor românilor un mesaj pentru Crăciun şi Anul Nou 2021: ˮMultă sănătate, fericire și prosperitate, un An Nou 2021 mai bun! CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!ˮ.

 

Preşedinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU,
Prof. univ. dr. MARIANA IANCU

 

IMG-20201219-WA0082.jpg

În cadrul CONGRESULUI ANUAL 2020, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a dăruit, a premiat, a identificat probleme sociale şi comunitare și a desfășurat programul cultural-artistic online ˮSă ne bucurăm de Crăciun! La Mulți Ani!ˮ

IMG_20201219_125837.jpg
IMG_20201219_124930.jpg
IMG_20201219_124715.jpg
IMG_20201219_125654.jpg
IMG_20201219_125634.jpg

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a elaborat AGENDA PUBLICĂ LOCALĂ, pe

care a înregistrat-o în 22 ianuarie 2021 la  Primăria Giurgiu, la Consiliul

Judeţean Giurgiu şi la Prefectura Giurgiu.

Scan210125172221_00001.tif
119469498_772315396926105_43339005703782

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a donat tablete electronice, cărți și caiete la 10 copii din județul Giurgiu, în proiectul ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ

 

Susținând dreptul copiilor la educație, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat în luna noiembrie o campanie de activităţi caritabile, sociale şi educative, în cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITOR’’ din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru anul 2020. Activităţile au fost derulate în conformitate cu scopul asociaţiei prevăzut în Statut, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA propunându-şi, printre altele, promovarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor omului, sprijinirea valorilor umane şi a semenilor defavorizaţi social, activităţi educaţional-formative, de semnalare a problemelor cetăţenilor comunităţii la instituţiile statului, în vederea rezolvării lor.

În cadrul acestui proiect, ˮŞANSE PENTRU VIITOR’’, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat activităţi de tipul: prelegeri despre drepturile copiilor şi Convenţia cu privire la drepturile copilului; susţinerea dreptului la educaţie şi oferirea de şanse la educaţie prin achiziţionarea şi donarea de tablete electronice pentru școala on-line, cărţi și caiete mai multor copii nevoiași (10), dar și buni la învățătură și talentați din municipiul Giurgiu, din comunele Gostinu, Malu, Stănești și Băneasa din județul Giurgiu; consultanţă şcolară, consiliere şi orientare şcolar-profesională prin administrarea unor teste de aptitudini profesionale; identificarea de probleme şcolare, spre semnalarea lor la instituţiile abilitate ale statului, în vederea rezolvării lor; etc.

Așadar, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a susţinut drepturile copiilor prin prelegeri desfăşurate de către prof. univ. dr. Mariana Iancu în faţa elevilor, profesorilor și părinților prezenți la activitățile derulate în aer liber, pe platoul din fața sediului asociației din municipiul Giurgiu. Drepturile copilului sunt reglementate de Convenţia cu privire la  drepturile copilului, care a fost adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi care a fost asumată de România prin adoptarea Legii 18/1990. Printre cele mai importante drepturi ale copiilor prevăzute de această convenţie se numără şi: copilul are dreptul de a primi o educație care să îi permită dezvoltarea, în condiții nediscriminatorii, a aptitudinilor și personalității sale; copilul are dreptul la respectarea personalității și individualității sale și nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante; copilul are dreptul de a beneficia de un nivel de trai care să-i permită dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială; copilul are dreptul la libertate de exprimare; etc.

În cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a susţinut dreptul la educaţie şi a oferit şanse la educaţie prin achiziţionarea şi donarea de tablete electronice, cărți și caiete la 10 copii, proveniți de la Școala ˮSfântul Gheorgheˮ, Școala ˮAcad. Marin Voiculescuˮ, Școala Specială și Liceul ˮTudor Vianuˮ din Giurgiu, Școala Gimnazială nr. 1 Stănești. Tabletele electronice au fost donate pentru sprijinirea educației on-line, dar ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA nu susține acest tip de educație, care are o eficiență și o capacitate formativă mult mai mici comparativ cu educația ˮface to faceˮ din școala normală. Au fost donate cărţi recomandate prin programele şcolare, utile în pregătirea elevilor pentru evaluarea naţională, diferite atlase, cărţi de beletristică, etc.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a acordat consultanţă şcolară, a donat cărți de Pedagogie profesorilor participanți la proiect, ca un premiu pentru implicarea lor, a acordat consiliere şi orientare şcolar-profesională copiilor prezenți, prin administrarea unor teste de aptitudini profesionale, ale căror rezultate au fost discutate ulterior cu copiii participanţi la activitate.

În cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, au fost identificate mai multe probleme şcolare, care vor fi semnalate la instituţiile abilitate ale statului. ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA aduce în atenţie pe această cale problema elevilor defavorizaţi social, care necesită susţinere financiară din partea statului român pentru asigurarea dispozitivelor electronice, respectiv a tabletelor necesare copiilor pentru așa numita școală on-line și deși s-au făcut cereri de solicitare a acestor mijloace didactice electronice, tabletele nu au intrat în posesia celor nevoiași. De asemenea, astfel de dispozitive electronice sunt necesare și unor profesori pentru a-și desfășura activitatea didactică on-line.  Guvernanți, respectați Constituția României și garantați dreptul la educație fiecărui copil din România!

Totodată, se pune problema internetului și a consumului mare de curent electric, pe care atât părinții elevilor, cât și profesorii sunt nevoiți să le plătească din buzunarul propriu, în condițiile în care școala este gratuită prin lege, iar alocațiile și salariile profesorilor nu au crescut, conform legii. Guvernanți, să aveți în centrul acțiunii dumneavoastră oamenii și nevoile lor, nu interesele dumneavoastră politicianiste!

A.A.C.I.M. solicită Primăriei Giurgiu şi Consiliului Local Giurgiu, care au la dispoziţie fonduri bugetare, să sprijine în educaţie astfel de copii și profesori nevoiaşi.

Discriminarea salarială a profesorilor este o altă problemă identificată. Aceștia au salarii mult mai mici chiar şi decât cele ale unora cu studii de liceu, fără bacalaureat, din alte domenii, astfel încât există anomalia ca un profesor cu licenţă, masterat şi doctorat să primească un salariu cu 2000-3000 lei mai puţin decât cei cu şcoală medie din alte domenii. ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA solicită instituţiilor abilitate ale statului român să facă dreptate şi echitate socială profesorilor, modificând Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea din fonduri publice!

O altă problemă şcolară identificată este dotarea materială învechită a şcolilor, fără aparatura electronică necesară, mai ales în regimul COVID-19, precaritate materială care îngrădeşte dreptul copiilor la educaţie, fiind absolut necesare investiţii în învăţământ şi aplicarea Legii Educaţiei Naţionale, care prevede la art. 8 alocarea anuală a minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA solicită reprezentanților instituţiilor statului român să-i respecte pe elevi, dar și pe profesorii care i-au învățat carte ca să ajungă în funcțiile în care sunt, să respecte Legea Educaţiei Naţionale şi drepturile copiilor, începând cu cel mai important drept al lor, dreptul la educaţie!

Mulțumim domnului Ionel Oancea de la ziarul ˮȘtiri de mâineˮ pentru publicarea comunicatului de presă al asociației, în legătură cu proiectul ˮȘANSE PENTRU VIITORˮ: https://stiridemaine.ro/donatie-de-tablete-facuta-de-asociatia-civica-iancu-mariana/?fbclid=IwAR2jgSjtPlTz-6YbC311bt1j12W5kiSf-mYAnKHyJbiBtc5DB8RPvqN9ox8.

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a dăruit ghiozdane şi rechizite şcolare unor copii nevoiași din Giurgiu

 

Înaintea începerii noului an şcolar, sâmbătă, 12 septembrie 2020, în al șaselea an consecutiv, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a dăruit ghiozdane şi rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, blocuri de desen, cutii cu culori, pixuri, creioane, ascuțitori şi măști de protecție la 15 copii nevoiaşi, defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar. Aceste donaţii s-au făcut în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2020. De asemenea, în cadrul acestui proiect, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei pentru ei, dar şi pentru ţară, convorbiri de consiliere psihopedagogică, elevii fiind îndemnaţi să meargă la şcoală și să înveţe carte.

Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de către unii membri și voluntari ai asociaţiei, copiii fiind, în principal, locuitori ai cartierului ˮSloboziaˮ din Giurgiu, de pe străzile ˮSlobozieiˮ, ˮCaisuluiˮ, ˮDiguluiˮ, ˮPrunariˮ, ˮMăcinˮ, dar și de pe strada ˮNicolae Iorgaˮ din Giurgiu.

În aceiași zi, mai mulți tineri participanţi la proiect au completat câte un test de aptitudini profesionale, rezultatele evaluării lor fiind discutate cu aceștia de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu, contribuindu-se prin administrarea testelor la consilierea şi orientarea lor şcolar-profesională.

Spre sfârșitul activităţii de proiect, doamna președintă MARIANA IANCU a consemnat problemele sociale și comunitare expuse de adulții prezenţi, în vederea semnalării acestora la instituţiile abilitate ale statului. Unele dintre problemele identificate sunt corelate cu domeniul educaţional, ca de exemplu, sprijinul insuficient din partea autorităţilor pentru instituţiile de învăţământ, în vederea pregătirii începerii noului an şcolar, lipsa de susținere a copiilor defavorizați social cu rechizite școlare și cu măștile de protecție solicitate de către Guvernul României pentru a fi purtate de către elevi în cadrul cursurilor, lipsa condițiilor materiale digitale, respectiv a tabletelor, calculatoarelor, internetului, atât de necesare în desfășurarea unui învățământ online, dar şi subfinanţarea învăţământului. De asemenea, alte probleme identificate sunt legate de ajutorul social acordat unor familii sărace, insuficient pentru a-și putea pregăti copiii pentru școală, dar și probleme de infrastructură a orașului, locatari de pe unele străzi din cartierul ˮSloboziaˮ așteptând cu nerăbdare să se asfalteze și străzile lor.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la Guvernul României să sprijine domeniul Educaţiei, să asigure finanţarea legală de 6% din Produsul Intern Brut al României, conform Legii Educaţiei Naţionale, să asigure fondurile necesare pentru începerea noului an şcolar în bune condiţii, cu şcoli igienizate şi dotate material cu aparatură digitală și internet, să asigure gratuit măștile de protecție pentru elevi și profesori, în situația menținerii obligativității purtării lor în procesul educațional, să-i susțină pe elevii nevoiași cu tabletele necesare educației online, astfel încât să se contribuie la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar, la prevenirea repetenției și a nepromovării examenelor naționale de capacitate și de bacalaureat.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA le urează tuturor elevilor și cadrelor didactice un an şcolar mai bun, plin de sănătate, reuşite școlar-profesionale și aspirații îndeplinite!

 

Prof. Univ. Dr. Mariana Iancu,
Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

119207619_264054257933982_21867806217006
119252076_321543968954632_84392378880269
119231873_372466017254949_74382353010789
IMG_20201120_132136.jpg
IMG_20201120_131916.jpg
IMG_20201120_131802.jpg
IMG_20201120_131742.jpg
IMG_20201120_131902.jpg

Facem apel la Guvernul României să adopte măsuri serioase, de reformă solidă în educație și nu paliative, astfel încât Educația elevilor și a studenților să nu decadă și mai mult în România!

Giurgiu, 18 august 2020

Prof. univ. dr. MARIANA IANCU

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA   

64440237_2450426145191185_86020734881334

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a elaborat și a înregistrat memorii cu privire la controversele obligativității purtării măștii la: Guvernul României, în atenția domnului prim-ministru Ludovic Orban; Ministerul Sănătății, în atenția domnului ministru Nelu Tătaru; Ministerul Educației și Cercetării, în atenția doamnei ministru Monica-Cristina Anisie; Ministerul Afacerilor Interne, în atenția domnului ministru Ion-Marcel Vela.

IMG_20200829_120036%20(1)_edited.jpg
IMG_20200829_115956_edited.jpg
IMG_20200829_120124_edited.jpg
87370234_2662258697229369_59378180350489

PROTESTĂM FAȚĂ DE FURTURILE DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI FUNDAMENTALE ALE OMULUI PREVĂZUTE DE CONSTITUȚIA ȚĂRII! PROTESTĂM FAȚĂ DE REGIMUL DICTATORIAL AL GUVERNULUI PNL ÎN ROMÂNIA! SOLICITĂM AMENDAREA PROPUNERII LEGISLATIVE A GUVERNULUI ROMÂNIEI, RESPECTIV AMENDAREA LEGII CARANTINEI ȘI A IZOLĂRII!

Președinta asociației, prof. univ. dr. Mariana Iancu a elaborat și a înregistrat online memorii adresate Camerei Deputaților, în atenția domnului președinte Ion-Marcel Ciolacu și Senatului României, în atenția domnului președinte Robert-Marius Cazanciuc cu privire la amendarea Legii Carantinei și a Izolării.

Giurgiu, 12.07.2020

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA   

MEMORIU ADRESAT CAMEREI DEPUTATILOR.png
MEMORIU SENAT.png
IMG_20200829_115653_edited.jpg
IMG_20200829_115604_edited.jpg

ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA ÎN PROIECTUL ˮOMAGIU ÎNAINTAŞILOR NOŞTRI”

În ziua de 15 iunie 2020, la împlinirea a 131 de ani de la moartea MIHAI EMINESCU, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA l-a comemorat pe POETUL NAŢIONAL. Preşedinta asociației, prof. univ. dr. Mariana Iancu a depus flori şi a aprins o candelă la mormântul marelui poet, în Cimitirul ˮBellu Ortodoxˮ din București, alături de alţi mari iubitori de EMINESCU, dedicându-I o poezie, ca un pios omagiu titanicului poet, comoară spirituală a poporului român.  Totodată, alți membri ai asociației, poetele giurgiuvene Cornelia Chioseaua, Marioara Nedea și Mariana Buzea Daia au creat poezii comemorative, publicate în ziarul ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANAˮ nr. 60 din iunie 2020.

EMINESCU, SECULAR

De prof. univ. dr. Mariana Iancu

Preşedinta A.A.C.I.M.

 

EMINESCU este veşnic, secular

În amintirea  noatră, a românilor.

Am vrea să dăinuie milenar,

În inima şi sufletul compatrioţilor.

 

Eminescu unic, Eminescu exemplar,

Este comemorat secular,

La 15 iunie, cireşar,

La mormântul poetului, statuar.

 

Cu steagul românesc, cu panglică tricoloră,

Cu jerbă şi coroană florală multicoloră,

Îl comemorăm pe Eminescu, secular,

Îl venerăm pe Eminescu, luminat cărturar.

 

La comemorarea emblematicului,

La 131 de ani de la moartea poetului,

Îi aducem un pios omagiu, veşnică recunoştinţă,

Celui rămas POET NAŢIONAL şi trecut în nefiinţă.

 

Aducem odă poetului magistral,

Lui EMINESCU, secular,

Aducem odă poetului epocal,

Dorindu-ne să dăinuie milenar.

104289286_3223844987679985_3825769866641

ˮNU PRELUNGIŢI STAREA DE URGENŢĂ!ˮ-MESAJUL DE ATITUDINE CIVICĂ AL PREŞEDINTEI ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA ADRESAT PREŞEDINTELUI ŞI GUVERNANŢILOR ROMÂNIEI

Giurgiu, 06.04.2020

Prof. univ. dr. MARIANA IANCU

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA   

89597770_2981522671912219_77442984123710
apel.png

APEL LA PREŞEDINTELE ŞI LA GUVERNUL ROMÂNIEI!

FACEM APEL LA PREŞEDINTELE ŞI LA GUVERNUL ROMÂNIEI SĂ ÎNCHEIE PLEIADA MĂSURILOR MULT PREA RESTRICTIVE, NEGATIVE LA ADRESA POPULAŢIEI ŞI SĂ TREACĂ LA MĂSURI POZITIVE PENTRU CETĂŢENI!

Giurgiu, 25.03.2020

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

89352276_2981529531911533_33209273266858
89609961_2981530051911481_39671305525107

ASOCIAṬIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA DIN GIURGIU ÎN CAMPANIA CULTURAL-ARTISTICĂ, CIVICĂ ŞI CARITABILĂ ˮSĂPTĂMÂNĂ FEMEII 2020”

 

Ca în fiecare an de la înfiinţare, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat în perioada 1-8 martie 2020 o campanie dedicată femeilor, cu ocazia Zilei Mărţişorului şi a Zilei Internaţionale a Femeii, o campanie de activităţi, acţiuni şi manifestări cultural-artistice, civice şi caritabile intitulată în acest an ˮSĂPTĂMÂNA FEMEII 2020”. Astfel, campania a debutat cu dăruirea de mărţişoare şi cărţi de vizită doamnelor şi domnişoarelor întâlnite pe bulevardele ˮBucureştiˮ şi ˮMihai Viteazulˮ, pe străzile ˮPetre Ghelmezˮ şi ˮVlad Ţepesˮ, dar şi în Piaţa Centrală din Giurgiu, exact de Ziua Mărţişorului, la 1 martie 2020.

Alte activităţi remarcabile ale Campaniei ˮSĂPTĂMÂNA FEMEII 2020” s-au derulat sâmbătă, 7 martie 2020, începând cu ora 14, la Centrul Cultural ˮION VINEA” din Giurgiu, cu care asociaţia este în parteneriat, graţie domnului director, profesor Virgil Peţanca şi căruia îi mulţumim pe această cale, unde ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat Adunarea Generală şi programul cultural-artistic, civic şi caritabil dedicat femeilor şi intitulat ˮLA MULŢI ANI, IUBITĂ MAMĂ!”.

La Adunarea Generală, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu a prezentat următoarele documente, care au fost aprobate: Raportul de activitate a asociaţiei pentru anul 2019, Bilanţul contabil şi execuţia bugetară pentru 2019, Programul strategic al asociaţiei pentru anul 2020, program ce include şi proiecte şi activităţi dedicate femeilor, Programul socio-educaţional pentru copii şi tineret pentru anul 2020, Proiectul de buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020. De asemenea, a mai fost citit şi aprobat Raportul Comisiei de cenzori pentru anul 2019 de către Cristina Ştefănescu Ghizdăreanu, membră în Comisia de cenzori.

După Adunarea Generală, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a dăruit rechizite şcolare, cărţi şi dulciuri la 18 copii ai unor mame nevoiaşe din Giurgiu, în proiectul ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ.

În continuare, s-a derulat programul cultural-artistic şi caritabil ˮLA MULŢI ANI, IUBITĂ MAMĂ!”, la care şi-au adus aportul membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, respectiv elevi de la Şcoala Populară de Artă şi de la Şcoala de Muzică şi Arte plastice ˮVictor Karpisˮ din Giurgiu, prof. coord. Cătălina Ţone, elevi de la Şcoala Specială nr. 1 din Giurgiu, prof. coord. Mariana Gheorghişor, poetele giurgiuvene Cornelia Chioseaua şi Marioara Nedea, domnul Iulian Urlea, apreciat cântăreţ giurgiuvean de folclor, premiat la concursuri şi festivaluri, dar care ne-a încântat cu muzică uşoară, programul fiind încheiat melodios de domnul Daniel Sima, talentat şi îndrăgit cântăreţ giurgiuvean, cunoscut publicului din emisiunile televizate de folclor. Programul cultural-artistic a fost prezentat de Crinela Andreea State. Le mulţumim din inimă tuturor celor implicaţi în acest program şi îi felicităm cu căldură!

În cadrul programului cultural-artistic şi caritabil, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a premiat artiştii şi şcolile participante la program cu câte o diplomă de excelenţă şi premiu pentru talentul artistic şi pentru implicările de voluntariat, iar copiilor le-a dăruit dulciuri, rechizite şcolare şi cărţi, în proiectul ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!ˮ.

La finalul programului cultural-artistic şi caritabil ˮLA MULŢI ANI, IUBITĂ MAMĂ!”, preşedinta A.A.C.I.M., prof. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit baticuri-eşarfe, marţişoare şi cărţi de vizită doamnelor şi domnişoarelor prezente în sala mare a Centrului Cultural ˮIon Vineaˮ din Giurgiu, după care toţi cei prezenţi au servit bomboane de ciocolată şi s-au făcut urări tuturor femeilor, cu ocazia Zilei Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii.

În această campanie ˮSĂPTĂMÂNA FEMEII 2020ˮ, au fost identificate unele probleme ale femeilor, prin completarea unei fişe de agendă publică şi/sau a unui chestionar, prin comunicarea pe facebook, pentru care A.A.C.I.M. va elabora memorii şi petiţii, pe care le va depune la instituţiile abilitate ale statului. De asemenea, Campania a continuat şi în ziua de 8 martie 2020, Ziua Internaţională a Femeii, cu dăruirea de baticuri-eşarfe, mărţişoare şi cărţi de vizită şi calde urări adresate doamnelor şi domnişoarelor întâlnite pe unele bulevarde, străzi, şi în parcul ˮMihai Viteazulˮ din Giurgiu.

Le urăm tuturor femeilor un călduros ˮLA MULŢI ANI!ˮ, o primăvară frumoasă, cu zile senine şi fericite, pline de sănătate şi bucurii şi cu îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor!

Mulţumim domnului director al ziarului Jurnal Giurgiuvean, Florian Tincu, pentru publicarea despre Campania ˮSĂPTĂMÂNA FEMEII 2020ˮ a ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU.

 

Prof. univ. dr. Mariana Iancu,

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

89597770_2981522671912219_77442984123710
88257438_342245483358809_820144964182107
IMG_20180817_092700.jpg

SCRISOARE DESCHISĂ DECIDENŢILOR DE POLITICĂ EDUCAŢIONALĂ DIN ROMÂNIA!

 • Rezultatele la examenele naţionale şi la testele internaţionale PISA impun o analiză profundă şi măsuri serioase în Educaţie, nu paliative!

 • ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA solicită decidenţilor politici INVESTIŢII ÎN EDUCAŢIE, măcar în limita legală de 6% din PIB!

Preşedinte al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

SKMBT_C35320012412180_0001.jpg

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

a elaborat AGENDA PUBLICĂ LOCALĂ, pe care a înregistrat-o în 17 ianuarie 2020 la Primăria Giurgiu, la Consiliul Judeţean Giurgiu şi la Prefectura Giurgiu.

70173124_2580397122024778_81253885326728

COMUNICAT DE PRESĂ

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a identificat probleme sociale şi comunitare, a dăruit, a premiat şi a desfăşurat programul cultural-artistic ˮCRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!ˮ, în cadrul CONGRESULUI ANUAL 2019.

Duminică, 8 decembrie 2019, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, care a împlinit 5 ani de funcţionare, a desfăşurat Congresul Anual ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2019, iar în încheierea acestuia şi un program cultural-artistic numit ˮCRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!ˮ, realizat de membri şi voluntari ai asociaţiei, din instituţii partenere. De asemenea, s-a mai derulat şi o Adunare Generală. Evenimentele s-au desfăşurat la Centrul Cultural ˮION VINEA” din Giurgiu, cu care asociaţia este în parteneriat, şi îi mulţumim pe această cale domnului director VIRGIL PEŢANCA pentru sprijinul acordat.

În cadrul Congresului, au fost prezentate de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, o parte dintre problemele sociale ale semenilor giurgiuveni, precum şi o parte dintre problemele comunităţii giurgiuvene, dar şi de nivel naţional, probleme identificate pe parcursul anului 2019. De asemenea, au fost prezentate şi unele întreprinderi şi demersuri ale asociaţiei, memorii, petiţii înregistrate la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale, ca de exemplu, Agenda Publică Locală înregistrată la Consiliul Judeţean Giurgiu, Primăria Giurgiu şi Prefectura Giurgiu, memorii cu privire la Legea 153/2017 a salarizarii personalului bugetar din fonduri publice înregistrate la Ministerul Educaţiei Naţionale, la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, memorii cu privire la Legea pensiilor militarilor 223/2015, la probleme educaţionale din învăţământul preuniversitar şi universitar înregistrate la Guvernul României, la Camera Deputaţilor şi la Senatul României, petiţii punctuale corelate cu acordarea de ajutor de urgenţă, ajutor financiar unor persoane grav bolnave sau cu dizabilităţi înregistrate la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

În continuare, au fost identificate probleme sociale şi comunitare, prin expunerea scrisă a lor într-o fişă de agendă publică/chestionar de către participanţii la congres. Pentru toate aceste probleme, asociaţia va elabora memorii, sesizări, petiţii, Agenda publică locală, pe care apoi le va înregistra la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale, după cum a mai procedat şi conform statutului ASOCIAŢIEI  ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.

În cadrul Congresului ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2019 s-a derulat şi proiectul ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET pentru anul 2019, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. MARIANA IANCU dăruind cărţi şi rechizite şcolare, calendar, globuleţ, dulciuri şi fructe mai multor copii defavorizaţi social şi îndemnându-i să meargă la şcoală, să înveţe carte şi să devină oameni de nădejde pentru societatea viitoare.

Congresul a continuat cu proiectul ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!”, prin care membrii şi voluntarii valoroşi, merituoşi ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, oameni deosebit de talentaţi ai judeţului Giurgiu, cadre didactice şi alte categorii socio-profesionale dedicate activităţii de voluntariat, şcolii, comunităţii, au fost nominalizate, evidenţiate pe scenă, primind de la prof. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociaţiei, câte o plachetă de excelenţă sau o diplomă de merit şi câte un premiu, ca o mică răsplată a efortului lor de pe parcursul anului 2019, în cadrul  ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu.

Congresul s-a încheiat cu spectacolul cultural-artistic ˮCRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!ˮ, susţinut de membri şi voluntari ai asociaţiei, de elevi de la Şcoala Gimnazială ˮSfântul Gheorgheˮ, coordonaţi de doamnele profesoare Mihaela Copăceanu şi Georgeta Enache, elevi de la Şcoala Gimnazială ˮMircea Cel Bătrânˮ, coordonaţi de doamna profesoară Georgeta Vasile Măsură, de la Şcoala de Muzică ˮVictor Karpisˮ din Giurgiu, coordonaţi de doamna profesoară Cătălina Ţone, de elevi de la Şcoala Gimnazială ˮAnghel Mareşˮ din Gostinu, judeţul Giurgiu, coordonaţi de doamna profesoară Săndica Apostol, de Teodora Ivănuş, o tânără talentată şi premiată la numeroase concursuri de muzică populară, de talentatul cântăreţ giurgiuvean de muzică populară Daniel Sima, invitat la emisiuni de folclor de nivel naţional şi de premiatul la numeroase festivaluri de muzică populară, Iulian Urlea. Spectacolul cultural-artistic a fost încheiat magistral de către îndrăgita artistă de folclor şi profesoară giurgiuveană Georgeta Vasile Măsură, cunoscută la nivel naţional prin emisiuni de folclor, care ne-a încântat cu frumoase melodii. Programul a fost prezentat de doamna Crinela-Andreea State, vicepreşedintă a asociaţiei. Toţi elevii şi adulţii care au derulat momente cultural-artistice au fost felicitaţi de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu, care le-a dăruit câte un dar.  Sala unde s-au derulat activităţile Congresului Anual, Adunarea Generală şi programul cultural-artistic a fost una prea puţin încăpătoare, bucurându-ne de prezenţa multor oameni de calitate. Toţi participanţii au primit câte o punguţă cu fructe, dulciuri, calendar, globuleţ, în plus copiii primind şi câteva rechizite şcolare etc. De asemenea, s-a derulat şi un eveniment deosebit, sărbătorirea zilei de naştere a domnului Daniel Sima, căruia i s-a cântat şi i s-a urat ˮLa Mulţi Ani!ˮ, preşedinta asociaţiei, profesor universitar doctor Mariana Iancu, dăruindu-i un tort.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a transmis la final un mesaj de mulţumire tuturor elevilor, profesorilor şi artiştilor implicaţi, membri şi voluntari ai asociaţiei, un mesaj de mulţumire tuturor participanţilor, dar si un mesaj pentru Crăciun şi Anul Nou 2020: ˮCRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE, FERICIRE, BUCURII ŞI REALIZĂRI! SĂRBĂTORI FERICITE!

 

 

Preşedinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU,
Prof. univ. dr. MARIANA IANCU

78604276_2780257688705386_29590772983655
79116276_2780257528705402_38978485596129
79508783_2779843625413459_57344996519654
79519313_1005755883112511_82400849728876
78401189_2780256898705465_73569501553518
78322684_2779864738744681_63992683077188
79159318_2782450518486103_76529108971107

În al cincilea an consecutiv, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a donat ghiozdane şi rechizite şcolare unor copii defavorizaţi social din Giurgiu

Înaintea începerii noului an şcolar, sâmbătă, 7 septembrie 2019, în al cincilea an consecutiv, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu, pe platoul din faţa sediului asociaţiei de pe bulevardul Bucureşti din Giurgiu, a donat ghiozdane şi rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie-geografie, blocuri de desen, acuarele, truse de geometrie, pixuri şi creioane la 15 copii nevoiaşi, defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar. Aceste donaţii s-au făcut în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2019. De asemenea, în cadrul acestui proiect, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei atât pentru viaţa lor viitoare, cât şi pentru ţară, convorbiri de consiliere psihopedagogică, elevii fiind îndemnaţi să nu abandoneze şcoala, să înveţe carte, să obţină rezultate bune şi foarte bune, astfel încât să poată avea o meserie, o profesie în viitor.

Toţi copiii participanţi au completat câte un test de aptitudini profesionale, rezultatele evaluării lor fiind discutate cu fiecare elev în parte de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, contribuindu-se prin administrarea lor la reducarea riscului de abandon şcolar, la consilierea şi orientarea lor şcolar-profesională.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la instituţiile abilitate ale statului român să sprijine domeniul Educaţiei, să asigure finanţarea legală de 6% din Produsul Intern Brut al României, conform Legii Educaţiei Naţionale, să asigure fondurile necesare pentru începerea noului an şcolar în bune condiţii, cu şcoli igienizate şi dotate material, în care să funcţioneze psihologi, dar şi pentru susţinerea elevilor defavorizaţi social, astfel încât să se contribuie la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA le urează tuturor elevilor un an şcolar în care munca lor şcolară să fie încununată de note mari, de succes şi reuşită la examenele naţionale, un nou an şcolar în care să mai adauge cunoştinţe teoretice şi practice la temelia unei foarte bune pregătiri pentru viaţă, iar cadrelor didactice, asociaţia le urează un nou an şcolar plin de sănătate, bucurii şi satisfacţii profesionale!

 

Prof. Univ. Dr. Mariana Iancu,
Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

De 5 Iunie, Ziua Învăţătorului şi Ziua Mondială a Mediului, membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesori şi elevi ai instituţiilor partenere au desfăşurat activităţi de educaţie ecologică şi pentru un mediu sănătos

Preşedinte al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

61842022_2413801595350999_79841340419242
61741833_2413701945360964_33058762795169

FACEŢI DREPTATE SOCIALĂ! ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a elaborat şi a înregistrat un memoriu la  MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE, în corelaţie cu salarizarea cadrelor didactice, SEMNALÂND NEDREPTĂŢI ŞI INECHITĂŢI SOCIALE

Prof. univ. dr. Mariana Iancu,

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

SKMBT_C45119051613490_0001.jpg
SKMBT_C45119051613490_0005.jpg

Cu ocazia Zilei Pământului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a derulat campania de educaţie ecologică “PROTEJAŢI SPECIILE NOASTRE!ˮ

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat în perioada 18-22 aprilie 2019 o campanie de educaţie ecologică şi educaţie pentru un mediu sănătos, intitulată “PROTEJAŢI SPECIILE NOASTRE!ˮ, cu ocazia Zilei Pământului, 22 aprilie, în cadrul proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.” din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2019”.  

Campania a debutat cu elaborarea şi distribuirea de flyere pe suport de hârtie, cu informaţii despre Ziua Pământului, zi stabilită oficial de către Organizaţia Națiunilor Unite (O.N.U.) în 2009 şi sărbătorită încă din anul 1970, la propunerea senatorului american Gaylord Nelson, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu, dar şi cu imbolduri de protecţie a Pământului, de protecţie a speciilor noastre. Campania “PROTEJAŢI SPECIILE NOASTRE!ˮ, a cărei denumire provine de la titlul campaniei mondiale şi de la sloganul de sărbătorire a Zilei Pământului din acest an, a continuat cu prelegeri tematice susţinute de către preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu pentru grupuri de tineri de la instituţii partenere.

Pentru sărbătorirea Zilei Pământului, au fost achiziţionate de către asociaţie plantule de crăiţe şi petunii de diverse specii, seminţe de crăiţe pitic melanj (Tagetes patula L. nana), regina nopţii melanj (Nicotiana alata), zorele albastre (Ipomoea tricolor Cav. blue), flori de piatră dublu melanj (Portulaca grandiflora Hook.), nu mă uita albastru (Myosotis alpestris), care au fost plantate şi respectiv, semănate, de către elevi şi profesori, membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.

Astfel, în zilele de 18-19 aprilie 2019, elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic “ION BARBUˮ din GIURGIU cu care  ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a încheiat un parteneriat de colaborare, membri şi voluntari ai asociaţiei au participat la mai multe activităţi, printre care informarea lor despre Ziua Pământului şi despre campania educativă derulată de asociaţie, informare realizată de către prof. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA. Tinerii au primit şi flyere corelative, pe care le-au citit cu multă bucurie şi curiozitate. În aceste zile cu vreme mohorâtă, zile premergătoare vacanţei de Paşte, dotaţi cu unelte-sape, casmale, greble şi material biologic-plantule achiziţionate de asociaţie, dar şi plante (lalele cu bulbi, cireş)  procurate de unii elevi din liceul partener, elevi şi cadre didactice, membri şi voluntari ai asociaţiei din municipiul Giurgiu au desfăşurat activităţi de pregătire a terenului pentru plantări şi semănări prin săpat, greblat, iar ulterior, au trecut la plantarea efectivă a plantelor şi la semănarea seminţelor. Menţionăm implicarea doamnelor director Mihaela Cîrjaliu şi director adjunct Mădălina Vocheci, implicarea doamnelor profesoare Cristiana Guşă, Corina Mihalache, Janina Buduru de la Liceul Tehnologic “Ion Barbuˮ din Giurgiu în activităţile de educaţie ecologică şi pentru un mediu sănătos.

În ultima parte a campaniei “PROTEJAŢI SPECIILE NOASTRE!ˮ, din cadrul proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS”, care are şi o componentă mass-media, de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa protecţiei planetei “Pământˮ, flyerele elaborate cu reguli de protecţie a Pământului, cu reguli de protecţie a speciilor noastre au fost postate şi distribuite on-line.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU mulţumeşte tuturor celor implicaţi în campania “PROTEJAŢI SPECIILE NOASTRE!ˮ şi le adresează calde felicitări!

De Ziua Pământului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU vă îndeamnă să

iubiţi şi să protejaţi frumusețile naturale ale planetei “Pământˮ! Iubiţi şi protejaţi speciile noastre! Militaţi pentru un viitor mai curat, mai verde şi mai sănătos!

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Prof. univ.dr. Mariana Iancu

IMG-20190418-WA0014.jpg
IMG-20190419-WA0041.jpg
IMG_20190418_134837.jpg
IMG-20190419-WA0028.jpg
IMG-20190418-WA0007.jpg

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU  în Campania ,,SĂPTĂMÂNA FEMEII 2019’’:

 1. Dăruire de mărţişoare femeilor întâlnite pe străzi din Giurgiu-1 martie 2019;

 2. Adunare Generală, urmată de programul cultural-artistic şi caritabil ,,OMAGIEM FEMEILE’’, de dăruire de mărţişoare şi cadouri simbol, la Centrul Cultural ,,ION VINEA’’ din GIURGIU, 2 martie 2019;

 3. Donaţii de rechizite şcolare copiilor unor mame nevoiaşe în proiectul ,,NU ABANDONAŢI ŞCOALA!’’;

 4. Dăruire de cadouri simbol unor femei din Giurgiu cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii;

 5. Identificarea de probleme ale femeilor întâlnite în această campanie, elaborarea de memorii, petiţii şi înregistrarea lor la instituţiile abilitate ale statului;

 6. Popularizare în mass-media.

Le urăm tuturor femeilor un călduros ,,LA MULŢI ANI!’’, plini de sănătate şi viaţă, de pace, fericire şi bunăstare!

Prof. univ. dr. Mariana Iancu,

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

53017997_377257663106537_721859315262029
52812889_2395173420507348_27205141774278
IMG_20190302_124053.jpg

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania de educaţie pentru sănătate “SĂNĂTATE PENTRU TOŢI!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat o campanie de educaţie pentru sănătate, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, 7 aprilie 2019, conform Statutului asociaţiei şi proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.’’ din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2019”.

Ziua mondială a sănătăţii este marcată în fiecare an la 7 aprilie, începând din anul 1950, ea fiind stabilită în 1948, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Pentru sărbătorirea din fiecare an sunt alese câte o temă şi câte un slogan. Tema Zilei Mondiale a Sănătăţii 2019 este “Acoperire universală de sănătate: (pentru) toată lumea, (de) peste totˮ, iar sloganul este “Sănătate pentru toţi!ˮ. 

Campania  de educaţie pentru sănătate a ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA s-a intitulat “SĂNĂTATE PENTRU TOŢI!” şi s-a derulat în perioada 3-7 aprilie 2019, activităţile fiind desfăşurate pe unele străzi din municipiul Giurgiu, în unele instituţii de învăţământ cu care asociaţia este în parteneriat, dar şi on-line.  

În cadrul proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.’’, mai mulţi membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA s-au implicat, preşedinta, prof. univ. dr. Mariana Iancu desfăşurând o campanie de educaţie pentru sănătate prin acţiuni de informare, de susţinere de prelegeri tematice, prin elaborarea şi distribuirea on-line de flyere corelative, prin distribuirea de plicuri cu ceaiuri de fructe şi flyere cetăţenilor întâlniţi pe mai multe străzi giurgiuvene şi discuţii cu aceştia.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu s-a deplasat împreună cu Cristina Ştefănescu Ghizdăreanu şi Ionuţ Ştefănescu Ghizdăreanu, tineri membri ai asociaţiei, pe străzile “Găriiˮ, “I.C. Brătianuˮ, “Alexandrieiˮ, “Ramadanˮ, “Lainiciˮ, “Căminuluiˮ, “Panselelorˮ, “Biruinţeiˮ, “Caraimanˮ, “Ialomicioareiˮ, “Nuculuiˮ, “Maluˮ din Giurgiu, unde au înmânat flyere şi câte un plic cu ceai de fructe de mere, de afine, de portocale giurgiuvenilor întâlniţi pe aceste străzi, discutând cu ei despre sănătate, dar şi adresându-le calde urări de sănătate.

Pentru identificarea unor probleme sociale şi comunitare, inclusiv corelate cu sănătatea, dar şi pentru ajutarea rezolvării lor prin semnalarea la instituţiile abilitate ale statului, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a discutat cu cetăţenii întâlniţi pe străzile giurgiuvene pe care s-a deplasat, notând problemele lor sociale şi comunitare, în vederea elaborării viitoare de sesizări, memorii, petiţii. Printre problemele identificate pe care le aducem în atenţia Primăriei Giurgiu şi a Consiliului Local Giurgiu şi pe această cale sunt: problema străzilor de pământ, a străzilor neasfaltate, problema lipsei de igienă a străzii “Ramadanˮ şi a pericolului de afectare a sănătătii prin neasigurarea de servicii de salubrizare (lipsa curăţeniei prin măturare), impozite prea mari pentru străzi care au fost categorisite ca asfaltate şi cu condiţii decente de viaţă, dar care arată jalnic, pensiile prea mici, din care pensionarii nu-şi pot cumpăra medicamentele necesare sănătăţii lor.

Acţiuni ale proiectului au fost şi elaborarea şi distribuirea de flyere pe suport de hârtie şi on-line despre Ziua Mondială a Sănătăţii şi importanţa consumului de fructe şi ceaiuri de fructe, despre efectele lor benefice etc.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU va mai derula pe parcursul anului 2019 astfel de activităţi şi acţiuni de educaţie pentru sănătate, în cadrul proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.’’, dar şi activităţi şi acţiuni de educaţie ecologică şi educaţie pentru un mediu sănătos, ocazii cu care se întăresc legăturile dintre cetăţenii giurgiuveni, dintre unele instituţii partenere şi asociaţie, fiind duse la bun sfârşit parteneriatele încheiate. Deja a mai fost organizată o campanie de activităţi de educaţie ecologică şi pentru un mediu sănătos, cu ocazia Zilei Pământului, 22 aprilie, dar despre aceasta vom relata mai multe informaţii în numărul viitor al ziarului.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA urează tuturor sănătate deplină, viaţă lungă şi activă! LA MULŢI ANI!

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Prof. univ. dr. Mariana Iancu   

56608776_1304984789648742_73288584621908
56289364_320625101974564_398322303046464
56306747_322372891757556_190528783083844
56603206_268230783921728_918746110662331

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

a elaborat AGENDA PUBLICĂ LOCALĂ, pe care a înregistrat-o în 18 ianuarie 2019 la Primăria 

Giurgiu, la Consiliul Judeţean Giurgiu şi la Prefectura Giurgiu.

SKM_95819011810190_0001.jpg

MARIANA IANCU: AUTOR a peste 75 cărţi cu ISBN, materiale curriculare, didactice de studiu, a peste 45 articole şi lucrări ştiinţifice cu ISSN, publicate în Romania, Statele Unite ale Americii, Anglia, India, Slovacia, Belgia, aflate în fluxul ştiinţific internaţional, cotate ISI Thomson Reuters / BDI, articole-Review pentru conferinţe, simpozioane, sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale, reviste româneşti şi străine, peste 80  articole revizuite pentru conferinţe internaţionale  din Slovacia, Letonia, Emiratele Arabe Unite şi Macedonia, pentru reviste ştiinţifice străine din Statele Unite ale Americii, India, Slovacia, ca membru în Comitetul Ştiinţific, participarea la peste 10 proiecte naţionale şi internaţionale de cercetare ştiinţifică-dezvoltare-inovare, ca director, responsabil şef, coordonator sau membru în echipa de proiect, autor a peste 200 articole socio-politice la ziare locale.    

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu, a elaborat si a înregistrat în 26 octombrie 2018 câte un memoriu cu privire la noua Lege a Pensiilor, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senatul României, în vederea îmbunătăţirii acestei legi propuse şi aprobate de Guvernul României!
44922885_257989661572501_749125319858218

SUNTEM ALĂTURI DE PENSIONARI!

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA susţine categoria socială defavorizată a pensionarilor şi cere Parlamentului României să rezolve punctual cererile pensionarilor!

Luna octombrie este o lună a pensionarilor. SUNTEM ALĂTURI DE PENSIONARI! La 1 octombrie, a fost Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, Ziua Pensionarilor. Le urăm pe această cale tuturor persoanelor vârstnice un călduros ,,LA MULŢI ANI!’’, multă sănătate şi o viaţă liniştită, trăită cu bucurie şi fără griji!

În 10 octombrie 2018, când a fost şi Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, m-am alăturat pensionarilor protestatari în faţa clădirii Guvernului României, pentru a-i susţine în revendicările lor, în vederea reducerii sărăciei,  şi pentru a afla despre problemele lor mai în detaliu. De asemenea, am purtat convorbiri individuale cu pensionari membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA cu privire la problemele sociale cu care se confruntă, astfel încât am elaborat şi am înregistrat în 16 octombrie 2018 un memoriu la Guvernul României, solicitând rezolvarea punctuală a acestor probleme ridicate de pensionari. ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA susţine categoria socială defavorizată a pensionarilor.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu, a elaborat si a înregistrat în 26 octombrie 2018 câte un memoriu cu privire la noua Lege a Pensiilor, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senatul României, în vederea îmbunătăţirii acestei legi propuse şi aprobate de Guvernul României!

43669711_2055422997855529_52158721203613
44767744_181997259354767_612620160566349
SKMBT_C55218102608490.jpg
SKMBT_C55218102608491.jpg
SKMBT_C55218102608500.jpg
SKMBT_C55218102608501.jpg

FACEŢI JUSTIŢIE SOCIALĂ! ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU A SEMNALAT NEDREPTĂTI ŞI INECHITĂŢI SOCIALE LA CAMERA DEPUTAŢILOR ŞI LA SENATUL ROMÂNIEI.

Prof. univ. dr. Mariana Iancu,Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

33034495_1656964541007039_46640995702197
SKMBT_C45118052214240.jpg
SKMBT_C45118052214241.jpg
32958074_1656964047673755_83067802701917
33152748_1656961687673991_14829213954898

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a donat ghiozdane şi rechizite şcolare  unor copii nevoiaşi din Giurgiu, în proiectul “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!”

 

Înaintea începerii noului an şcolar, sâmbătă, 8 septembrie 2018, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu, pe platoul din faţa sediului asociaţiei de pe bulevardul Bucureşti din Giurgiu, a donat ghiozdane şi rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, cutii cu culori, truse de geometrie, pixuri şi creioane la 15 copii nevoiaşi, defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar. Aceste donaţii se înscriu în cadrul proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2018. Totodată, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prin prof. univ. dr. Mariana Iancu, s-a alăturat Campaniei caritabile de donaţii de ghiozdane a Lic. Tehnologic ,,ION BARBU’’ din Giurgiu, cu care asociaţia este în parteneriat, campanie denumită ,,Gesturile mici fac oamenii mari!ˮ. De asemenea, în cadrul proiectului ,,NU ABANDONAŢI ŞCOALA!’’, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei în viaţa lor viitoare, convorbiri de consiliere psihopedagogică, elevii fiind îndemnaţi să frecventeze cursurile şcolare şi să nu abandoneze şcoala.

Toţi copiii participanţi au completat câte un test de aptitudini profesionale, rezultatele evaluării lor fiind discutate cu fiecare elev în parte de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, contribuindu-se prin administrarea lor la reducarea riscului de abandon şcolar, la consilierea şi orientarea lor şcolar-profesională. Toate acţiunile s-au desfăşurat pentru a se veni în sprijinul unor copii nevoiaşi, proveniţi din grupuri sociale defavorizate, de familii sărace, cu mai mulţi copii, de etnie romă.

Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de unii membri ai asociaţiei, dar şi de voluntari de la şcolile partenere din municipiul GIURGIU şi le mulţumim pe această cale, copiii respectivi fiind elevi defavorizaţi social de la Liceul Tehnologic “ION BARBU”, Şcoala ,,SFÂNTUL GHEORGHE’’, Liceul Teoretic ,,TUDOR VIANU’’, Şcoala Gimnazială Specială şi Col. Naţ. ,,ION MAIORESCU’’ din Giurgiu.

În cadrul activităţii de proiect din 8 septembrie 2018, la care a participat şi doamna directoare a departamentului de educaţie şi cultură a asociaţiei, Cristina Ştefănescu Ghizdăreanu, adulţii prezenţi, părinţi şi profesori, au completat o fişă de agendă publică pentru identificarea unor probleme sociale şi comunitare ale lor, în vederea semnalării acestora la instituţiile abilitate ale statului, una dintre probleme fiind şi cea a şcolilor insuficient sprijinite de autorităţi în pregătirea pentru începerea anului şcolar.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la instituţiile abilitate ale statului să sprijine învăţământul, să asigure fondurile necesare pregătirii şcolilor pentru începerea noului an şcolar în bune condiţii, dar şi pentru susţinerea elevilor defavorizaţi social, astfel încât să se contribuie la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar în Giurgiu.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA le urează tuturor elevilor un an şcolar cu succese şi reuşite la examenele naţionale, cu bucuria notelor mari şi o foarte bună pregătire pentru viaţă, iar cadrelor didactice, un an şcolar plin de satisfacţii profesionale, multă sănătate, bucurii şi putere de muncă!

Prof. Univ. Dr. Mariana Iancu,
Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

IMG_20180908_114039.jpg
IMG_20180908_113250 - Copy.jpg
IMG_20180908_113540.jpg
IMG_20180908_113313.jpg
IMG_20180908_113526.jpg

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

a elaborat AGENDA PUBLICĂ LOCALĂ, pe care a înregistrat-o în 26 ianuarie 2018 la Consiliul Judeţean Giurgiu, la Primăria 

Giurgiu şi la Prefectura Giurgiu.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA DIN GIURGIU L-A OMAGIAT PE POETUL NAŢIONAL MIHAI EMINESCU LA MORMÂNTUL DIN CIMITIRUL “BELLU ORTODOX”, 15 iunie 2017

Conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a înregistrat MEMORII ANTICORUPŢIE (pdf alăturat) la SENATUL ROMÂNIEI, CAMERA DEPUTAŢILOR şi la MINISTERUL JUSTIŢIEI.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania de educaţie ecologică şi educaţie pentru mediu “Biodiversitatea şi turismul durabil”,

cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității

În perioada 19-22 mai 2017, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat o campanie de educaţie ecologică şi educaţie pentru mediu, cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității, 22 mai, conform Statutului asociaţiei şi proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.” din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2017”. (Detalii în pagina activităților)

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,Conferenţiar universitar doctor MARIANA IANCU

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania de educaţie pentru sănătate “Depresia: hai să vorbim!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat o campanie de educaţie pentru sănătate, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, 7 aprilie 2017, pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit ca temă de celebrare a acestei zile tema “Depresia”, iar sloganul “Depresia: hai să vorbim!”. (Detalii în pagina activităților)

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,Conferenţiar universitar doctor MARIANA IANCU

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a realizat în perioada 1-8 martie 2017 o campanie de activităţi, acţiuni şi manifestări cultural-artistice şi caritabile “SĂPTĂMÂNA FEMEII 2017”, în municipiul GIURGIU, campanie dedicată femeilor, cu ocazia Zilei Mărţişorului şi a Zilei de 8 martie-Zilei Internaţionale a Femeii. La debutul acestei campanii de omagiere a femeii,  preşedinta asociaţiei, conferenţiar universitar doctor Mariana Iancu, împreună cu o echipă de tineri din asociaţie, a dăruit mărţişoare femeilor întâlnite pe unele străzi giurgiuvene. De asemenea, în această campanie cultural-artistică şi caritabilă, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a organizat mai multe activităţi, acţiuni şi manifestări.

Astfel, la 5 martie 2017, începând cu orele 11, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat la Centrul Cultural “ION VINEA” din Giurgiu, prin amabilitatea domnului director Virgil Peţanca şi căruia îi mulţumim pe această cale, Adunarea Generală şi un program cultural-artistic şi caritabil dedicat femeilor, intitulat “DIN INIMĂ PENTRU MAME”, cu ocazia Zilei Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii.

La Adunarea Generală, au fost prezentate de preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. Mariana Iancu şi aprobate următoarele documente: Raportul de activitate a asociaţiei pentru anul 2016, Bilantul contabil şi execuţia bugetară pentru 2016, Programul strategic al asociaţiei pentru anul 2017, program ce include şi proiecte şi activităti dedicate femeilor, Programul socio-educaţional pentru copii şi tineret pentru anul 2017, Proiectul de buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017. De asemenea, a mai fost prezentat Raportul Comisiei de cenzori pentru anul 2016 de către doamna profesoară Florentina Dapcea, care este membră în această comisie şi are studii de contabilitate, raportul respectiv fiind şi el aprobat.

După Adunarea Generală, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, conf. univ. dr. Mariana Iancu a donat pachete cu rechizite şcolare şi duciuri copiilor unor mame nevoiaşe din Giurgiu, în proiectul “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” şi a îndemnat la conştientizarea importanţei educaţiei, a şcolii ân viaţa fiecărui copil şi în dezvoltarea ţării.

Apoi, a urmat un minunat program cultural-artistic intitulat “DIN INIMĂ PENTRU MAME” şi susţinut de valori culturale giurgiuvene, dar şi de invitaţi de onoare, reprezentanţi ai cântecului popular din Ardeal şi de pe Valea Prahovei, programul fiind dedicat Zilei Mărţişorului şi Zilei de 8 Martie-Zilei Internaţionale a Femeii, în cadrul campaniei “SĂPTĂMÂNA FEMEII 2017”. Astfel, doamna profesoară Cătălina Ţone de la Şcoala populară de artă a cântat la pian muzică de Richard Clayderman, elevul de la Şcoala Gostinu, autodidactul Robert Ghioaldă a cântat cântece populare la orgă, eleva Giulia Tabără, câştigătoarea Festivalului de la San Remo a cântat cunoscuta melodie a lui Michael Jackson “Who’s loving you”, eleva Andreea Şoavă a recitat poezia “Mama”. În a doua parte a programului cultural-artistic, am ascultat cu mare plăcere cântece populare interpretate de Daniel Sima, tânărul talentat cântăreţ giurgiuvean, care s-a remarcat şi în emisiuni de folclor naţionale, Elena SantaMaria, profesoară şi artistă de muzică populară, reprezentantă a zonei Ardealului, Valentin Ciurcă, inginer constructor şi cântăreţ de muzică populară din zona Vălenii de Munte, Georgeta Vasile Măsură, profesoară, creatoare şi artistă de muzică populară giurgiuveană încheind magistral programul şi fermecându-ne cu melodii îndrăgite. Toţi artiştii şi participanţii la program au primit diploma de excelenţă şi premiu-simbol pentru talentul artistic şi pentru implicările de voluntariat, în cadrul proiectului “TU EŞTI UN OM VALOROS”. Programul cultural-artistic a fost prezentat de vicepreşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, domnişoara Crinela-Andreea Ciobanu.

La finalul programului cultural-artistic, preşedinta ASOCIAṬIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, conf. univ. dr. MARIANA IANCU a dăruit atenţii-cadouri cu ocazia Zilei Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii şi a urat tuturor femeilor o primăvară frumoasă şi magică, în care să se bucure de sănătate, prosperitate, fericire şi dorinţe îndeplinite! LA MULŢI ANI TUTUROR!

În finalul Campaniei “SĂPTĂMÂNA FEMEII 2017”, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, conf. univ. dr. Mariana Iancu, împreună cu câţiva tineri membri ai asociaţiei, a dăruit femeilor întâlnite pe unele străzi din GIURGIU atenţii-cadouri şi le-a adresat calde urări de ziua lor, Ziua Internaţională a Femeii.

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA,
Conferenţiar universitar doctor MARIANA IANCU

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania “SĂPTĂMÂNA FEMEII 2017!”

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a elaborat AGENDA PUBLICĂ LOCALĂ, pe care a înregistrat-o în 13 ianuarie 2017 la Primăria Giurgiu, la Consiliul Judeţean Giurgiu şi la Prefectura Giurgiu.

Având în vedere scopul şi obiectivele sale din statut, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a elaborat AGENDA PUBLICĂ LOCALĂ, care cuprinde probleme sociale, educaţionale şi cultural-civilizatoare ale semenilor, ale comunităţii giurgiuvene, ţinând cont de caracterul social, educational şi cultural-civilizator al asociaţiei.

Prin documentul pdf de mai sus vă aducem în atenţie această agendă publică locală, pe care am înregistrat-o în 13 ianuarie 2017 la Primăria Giurgiu, la Consiliul Judeţean Giurgiu şi la Prefectura Giurgiu, solicitând introducerea problemelor identificate de  ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pe agenda instituţională, în vederea rezolvării lor, în funcţie de domeniile de competenţă ale fiecărei instituţii în parte.

Președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Conferențar universitar doctor Mariana Iancu

LA MULŢI ANI! LA CEAS ANIVERSAR, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA DIN GIURGIU A DEZBĂTUT, A PREMIAT ŞI A DONAT ÎN CONGRESUL ANUAL.

LA MULŢI ANI! LA CEAS ANIVERSAR, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA DIN GIURGIU A DEZBĂTUT, A PREMIAT ŞI A DONAT ÎN CONGRESUL ANUAL.

 

La 27 decembrie 2016, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, asociaţie non-profit, cu caracter social, educational şi cultural-civilizator, care a împlinit doi ani de funcţionare, a organizat şi a desfăşurat Congresul Anual “ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA”, congres care este precizat în Statutul asociaţiei, ca parte a obiectului de activitate, dar şi în PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI  ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru anul 2016. Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Cultural “ION VINEA” din Giurgiu, graţie amabilităţii domnului director VIRGIL PEŢANCA, fapt pentru care îi mulţumim şi pe această cale.

În cadrul Congresului, la început, au fost prezentate de către preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. MARIANA IANCU o parte dintre problemele sociale ale semenilor giurgiuveni, precum şi o parte dintre problemele comunităţilor municipiului şi judeţului Giurgiu şi chiar de nivel national, probleme identificate pe parcursul anului 2016. De asemenea, au fost prezentate şi unele întreprinderi şi demersuri ale asociaţiei, memorii, petiţii înregistrate la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale, unele parteneriate cu instituţii abilitate ale statului român, toate acestea pentru a fi un stimul în dezbaterile Congresului. Astfel, au fost  prezentate problemele legate de piaţa muncii, veniturile mici ale pensionarilor, pensia de urmaş, problema câinilor vagabonzi de pe străzile giurgiuvene, problema infrastructurii deficitare-străzi neasfaltate în municipiul Giurgiu, problema nevoii unui psiholog/psihopedagog în instituţiile de învăţământ, abandonul şcolar etc.

În continuare au fost supuse dezbaterii probleme sociale ale semenilor giurgiuveni şi ale comunităţii giurgiuvene, au fost identificate astfel de probleme prin expunerea scrisă a lor într-o fişă de agendă publică sau prin expunerea pe scenă, la microfon de către participanţii la congres. Pentru toate aceste probleme, asociaţia va elabora memorii, sesizări, petiţii, pe care apoi le va înregistra la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale, după cum a mai procedat. Problemele identificate vor fi înscrise într-o Agendă publică locală 2016, conform statutului ASOCIAŢIEI  ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, agendă care va fi dată publicităţii, va fi depusă şi înregistrată la instituţiile abilitate ale statului român.

În cadrul Congresului “ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2016 s-a derulat şi proiectul “TU EŞTI UN OM VALOROS!”, prin care membrii şi voluntarii valoroşi ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, oameni deosebit de talentaţi ai judeţului Giurgiu, cadre didactice, cadre medicale şi alte categorii socio-profesionale dedicate activităţii de voluntariat, şcolii, comunităţii, au fost nominalizate, evidenţiate pe scenă, primind de la conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociaţiei, câte o diplomă de excelenţă sau diplomă de merit şi câte un premiu, ca o mică răsplată a efortului lor de pe parcursul anului 2016, în cadrul  ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU.

Congresul a continuat cu proiectul “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET pentru anul 2016, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. MARIANA IANCU dăruind rechizite şcolare, dulciuri şi fructe unor copii nevoiaşi.

Congresul s-a încheiat cu un spectacol cultural-artistic susţinut de eleva GIULIA TABĂRĂ, câştigătoarea locului I la Festivalul de la San Remo din Italia şi câştigătoarea mai multor festivaluri şi concursuri naţionale, de talentatul cântăreţ giurgiuvean de muzică populară DANIEL SIMA, cunoscut la nivel naţional prin emisiuni de folclor, dar RECITALUL îndrăgitei şi recunoscutei cântăreţe giurgiuvene de muzică populară, al doamnei profesoare GEORGETA VASILE MĂSURĂ, un om dedicat profesional şi cu anvergură naţională, fiind minunat şi fermecător. Le mulţumim tuturor participanţilor şi îi felicităm!

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. MARIANA IANCU, care a susţinut financiar întreaga organizare şi derulare a congresului, a transmis la final un mesaj pentru Anul Nou 2017: “SĂRBĂTORI FERICITE! LA MULŢI ANI PLINI DE SĂNĂTATE, BUCURII, ÎMPLINIRI ŞI REALIZĂRI! DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE ŞI SĂ VĂ AJUTE ÎN TOT CE VEŢI ÎNTREPRINDE!”

 

Preşedinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU,
Conf. univ. dr. MARIANA IANCU

Conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a înregistrat MEMORII ANTICORUPŢIE (pdf alăturat) la SENATUL ROMÂNIEI, CAMERA DEPUTAŢILOR şi la MINISTERUL JUSTIŢIEI.

MARIANA IANCU: AUTOR a peste 70 cărţi cu ISBN, materiale curriculare, didactice de studiu, a peste 35 articole şi lucrări ştiinţifice cu ISSN, aflate în fluxul ştiinţific internaţional, cotate ISI Thomson Reuters / BDI, articole-Review pentru conferinţe, simpozioane, sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale, reviste româneşti şi străine, peste 20  articole revizuite pentru conferinţe internaţionale  din Slovacia şi Macedonia, pentru reviste ştiinţifice străine din Slovacia, ca membru în Comitetul Ştiinţific, participarea la peste 10 proiecte naţionale şi internaţionale de cercetare ştiinţifică-dezvoltare-inovare, autor a peste 150 articole socio-politice la ziare locale.    

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  din GIURGIU în campania “DIN INIMĂ PENTRU COPIII NOŞTRI”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu în Campanie de sprijinire a persoanelor  vârstnice, pensionare, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu a desfăşurat o campanie socială, umanitară, caritabilă şi de educaţie pentru sănătate, în perioada 26 septembrie-1 octombrie 2016, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, zi stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în 1991 pentru 1 octombrie. Această campanie de sprijinire a persoanelor vârstnice s-a derulat în cadrul proiectului “DIN INIMĂ PENTRU BUNICII NOŞTRI” din PROGRAMUL STRATEGIC AL  ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu pentru anul 2016, fiind organizată şi coordonată de conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociaţiei şi cuprinzând o serie de activităţi şi acţiuni.

La începutul campaniei, preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. MARIANA IANCU a elaborat memorii corelate cu creşterea punctului de pensie, creşterea pensiilor din grupele de muncă II şi I, asigurarea dreptăţii şi echităţii sociale, astfel încât să poată beneficia de pensia de urmaş în mod automat şi pensionarii văduvi, nu numai persoanele casnice văduve, existând situaţii aberante când pensia de urmaş a unora depăşeşte suma pensiilor partenerilor de viaţă. Aceste memorii au fost înregistrate la instituţiile abilitate ale statului român, precum Guvernul României şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Campania “DIN INIMĂ PENTRU BUNICII NOŞTRI” a continuat la Casa Judeţeană de Pensii din Giurgiu, graţie domnului director Marian Cătălin Dumitru, căruia îi mulţumim pe această cale, prin activităţi de măsurare a unor parametri funcţionali ai corpului omenesc, precum tensiunea arterială, pulsul, gradul de  saturaţie a sângelui în oxigen, de către cadre medicale voluntare şi membre ale ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu. Aşadar, le mulţumim pe această cale doamnei coordonatoare de la Ambulanţa Giurgiu, Valentina Rădoi, doamnei asistente medicale Steliana Bădulescu şi domnului paramedic Simion Bălău, coordonator SMURD.  

În această campanie, doamna preşedintă a asociaţiei, conf. univ. dr. Mariana Iancu împreună cu tineri din asociaţie a depistat cazuri sociale de vârstnici, pensionari defavorizaţi social în vederea sprijinirii rezolvării situaţiilor lor negative în care se află prin elaborarea de petiţii, memorii. De asemenea au fost discutate şi identificate probleme specifice pensionarilor, persoanelor vârstnice. Unele probleme ale lor au fost notate în fişe de agendă publică. Fiecare persoană vârstnică participantă la acţiuni a primit şi câte o carte de vizită pentru facilitarea comunicării în vederea semnalării problemelor lor sociale la intituţiile statului locale şi / sau centrale. Mulţumim şi altor membri ai asociaţiei implicaţi, domnişoarei directoare Cristina Ştefănescu, doamnei vicepreşedintă Maria Chira, domnişoarei vicepreşedintă Crinela-Andreea Ciobanu, domnului Ionuţ Ghizdăreanu şi domnului Daniel Florian State.

În cadrul campaniei şi proiectului  “DIN INIMĂ PENTRU BUNICII NOŞTRI” au fost distribuite flyere pe suport de hârtie şi on-line, de educaţie pentru sănătate, cu mesajul “Previne cancerul!”, ştiindu-se faptul că şi persoanele vârstnice pot fi afectate de bolile canceroase, că România ocupă locul 10 în Europa în ceea ce priveşte morbiditatea şi mortalitatea din cauza cancerului şi avându-se în vedere că 1 octombrie este şi Ziua Naţională de Luptă împotriva Cancerului la Sân, în ţara noastră aceată boală fiind pe locul 1 între bolile canceroase.

La 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, conf. univ. dr. Mariana Iancu a donat unor vârstnici, unor pensionari defavorizaţi social din Giurgiu, pachete cu produse alimentare, cu ulei, zahăr, făină, orez, mălai, ceaiuri de fructe. De asemenea, tot în cadrul întâlnirii, au fost discutate şi identificate probleme specifice pensionarilor, persoanelor vârstnice, unele dintre aceste probleme fiind notate într-o fişă de agendă publică şi au fost distribuite flayere despre prevenţia bolilor canceroase, fiecare participant primind şi câte o carte de vizită.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu, conf. univ. dr. Mariana Iancu cere public Guvernului şi Parlamentului României să crească punctul de pensie pentru anul viitor prin Legea Bugetului de Stat 2017, întocmirea grabnică de către guvernanţi a Normelor metodologice de aplicare a Legii 192/2015, dreptate şi echitate socială, astfel încât să beneficieze de pensie de urmaş toate persoanele văduve. De asemenea, preşedinta asociaţiei IANCU Mariana solicită Consiliilor Locale să acorde sprijin financiar cazurilor sociale defavorizate de persoane vârstnice din bugetul de asistenţă socială şi pensii.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, cu o atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu le urează tuturor persoanelor vârstnice un călduros LA MULŢI ANI!, viaţă lungă, plină de sănătate şi bucurii, trăită în pace, bunăstare şi mulţumire.

Conf. univ. dr. MARIANA IANCU, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a donat ghiozdane şi rechizite şcolare unor copii defavorizaţi nevoiaşi

 

Înaintea începerii noului an şcolar, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. Mariana Iancu a donat ghiozdane şi rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, pixuri şi creioane unor copii nevoiaşi, cu risc de abandon şcolar, din municipiul Giurgiu, pe platoul din faţa sediului asociaţiei, de pe bulevardul Bucureşti din Giurgiu şi la Şcoala gimnazială numărul 3 din comuna Comana, judeţul Giurgiu. De asemenea, preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. MARIANA IANCU, a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei în dezvoltarea personalităţii şi profesionalizării, de conştientizare a riscului de abandon şcolar, convorbiri de consiliere psihopedagogică.

Toate acţiunile s-au desfăşurat în cadrul proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2016, pentru a veni în sprijinul copiilor nevoiaşi, proveniţi din grupuri sociale defavorizate, de familii sărace, cu mai mulţi copii, de etnie romă.

Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de membrii asociaţiei, cadre didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Comuna COMANA, judeţul GIURGIU şi de la şcolile partenere din municipiul GIURGIU, cum ar fi Şcoala “SAVIN POPESCU”, Şcoala “SFÂNTUL GHEORGHE” şi Şcoala “Mircea Cel Bătrân” şi le transmitem mulţumiri şi felicitări pe această cale. Copiii beneficiari ai proiectului au fost, în principal, locuitori defavorizaţi social ai Comunei Comana şi ai cartierului “Istru” din Giurgiu.

În cadrul ambelor întâlniri, de la Comana şi de la Giurgiu, preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. MARIANA IANCU a purtat discuţii cu părinţii şi pentru identificarea altor probleme sociale şi comunitare ale lor, în vederea semnalării la instituţiile statului locale şi/ sau centrale.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la instituţiile abilitate ale statului să ia serios în calcul problema abandonului şcolar şi să acţioneze cu un set de măsuri de prevenire a acestuia şi de readucere la şcoală a celor care abandonează şcoala.  

Pe parcursul acestui an, preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. MARIANA IANCU va mai face donaţii, precum şi consilieri psihopedagogice şi consultaţii şcolare gratuite, va continua campania de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar, în cadrul proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU le urează tuturor elevilor un an şcolar cu rezultate şcolare foarte bune, reuşite la examenele naţionale şi mult spor în pregătirea lor pentru profesie, pentru viaţă! Cadrelor didactice, asociaţia le urează multă putere de muncă, răbdare şi tact pedagogic în activitatea profesională, de la catedră, multă eficienţă în obţinerea unor rezultate remarcabile cu elevii! SUCCES TUTUROR CELOR IMPLICAŢI ÎN ACTIVITATEA ŞCOLARĂ!

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE ÎN GIURGIU.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în proiectul “INVESTIM ÎN TINERI! ÎI AJUTĂM SĂ SE ANGAJEZE!”

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a încheiat un Acord de Parteneriat cu AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ GIURGIU. Prezentul acord de parteneriat are ca obiect funizarea în mod gratuit şi reciproc, în condiţiile legii, a datelor şi informaţiilor solicitate de fiecare dintre părţi celeilate, în vederea realizării următoarelor obiective:

a) Creşterea gradului de ocupare a persoanelor aparţinând unor grupuri vulnerabile, defavorizate social;

b) Facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă a şomerilor şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin parcurgerea unui program de informare şi mediere profesională pe piaţa muncii;

c) Semnalarea problemelor sociale, cetăţeneşti  ale tinerilor la diverse instituţii ale statului român, locale şi/sau naţionale.

Astfel, AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ GIURGIU furnizează periodic ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU informaţii cu privire la piaţa muncii şi oferta de locuri de muncă în Giurgiu, informații pe care le pune la dispoziţia celor interesaţi, a tinerilor, îndeosebi. De asemenea, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU popularizează informaţiile cu privire la piaţa muncii şi oferta de locuri de muncă în Giurgiu, toate informaţiile corelative primite de la furnizor, respectiv de la A.J.O.F.M. Giurgiu. Puteți găsi toate informațiile primite periodic de la  A.J.O.F.M. Giurgiu pe site-ul asociației, pe pagina de facebook și în ziarul ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, care este ziarul oficial al asociației noastre, înregistrat la Biblioteca Națională a României, având ISSN și o apariție lunară.

Acordul de Parteneriat dintre ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU și A.J.O.F.M. Giurgiu, precum și activitățile corespunzătoare se înscriu în proiectul “INVESTIM ÎN TINERI! ÎI AJUTĂM SĂ SE ANGAJEZE!” din PROGRAMUL  SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII SI TINERET AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.

Cei interesați de locurile de muncă vacante din Giurgiu pot suna la următoarele numere de telefon: 0744/110704-ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA;

0246/230613, interior 212- AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ GIURGIU. De asemenea, se pot prezenta pentru informații suplimentare la A.J.O.F.M. Giurgiu, din Str. Bucureşti, bloc 202/5D, mezanin, judeţul GIURGIU.

 

Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA ,

Prof. univ. dr. Mariana Iancu

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  din GIURGIU în campania “DIN INIMĂ PENTRU COPIII NOŞTRI”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  din GIURGIU a desfăşurat în perioada 29 mai - 1 iunie 2016 o campanie de activităţi educaţionale, culturale, caritabile, de susţinere şi promovare a valorilor umane, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor. Această campanie intitulată “DIN INIMĂ PENTRU COPIII NOŞTRI” s-a desfăşurat cu activităţi la Centrul Cultural “ION VINEA” din Giurgiu, graţie domnului director Virgil Peţanca şi îi mulţumim pe această cale, precum şi on-line şi în diferite zone giurgiuve. Astfel, în ziua de  29 mai, anul curent, la Centrul Cultural “ION VINEA” din Giurgiu, au fost premiaţi 38 copii şi 25 profesori, valori umane, intelectule, profesionale, în cadrul proiectului “TU EŞTI UN OM VALOROS” din PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU pentru anul 2016. De asemenea, în aceeaşi zi şi în aceeaşi locaţie, a fost derulat un Program de activităţi cultural-artistice şi sportive în cadrul proiectului “DIN INIMĂ PENTRU COPIII NOŞTRI” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU pentru anul 2016.

Activităţile au debutat prin premierea elevilor şi a profesorilor lor din oraşul Giurgiu, oraşul Mihăileşti şi comuna Frăteşti din judeţul Giurgiu, care au obţinut rezultate valoroase la faza naţională a olimpiadelor pe discipline de învăţământ şi a unor concursuri naţionale, pe cei care au obţinut premii, menţiuni, medalii, care sunt inestimabile valori intelectuale, sunt copii dotaţi superior, sunt copii harnici, cu calităţi şi cu siguranţă că vor contribui la construirea societăţii viitoare. Merită toate felicitările noastre, toată susţinerea noastră, fapt pentru care au fost evidenţiaţi, au fost daţi ca exemple demne de urmat pentru ceilalţi, fiecare elev primind câte o diplomă de excelenţă şi câte un premiu-simbol. De asemenea, au fost felicitate şi cadrele didactice implicate pentru eforturile lor, pentru munca lor deosebită  în pregătirea foarte bună a elevilor giurgiuveni, care s-au clasat pe locuri fruntaşe, fiecare profesor primind, câte o diplomă de excelenţă şi un premiu-simbol, partea financiară a tuturor activităţilor fiind susţinută de preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. Mariana Iancu.

În a doua parte a activităţilor derulate la Centrul Cultural “ION VINEA”, a avut loc Programul cultural-artistic şi sportiv intitulat “DIN INIMĂ PENTRU COPIII NOŞTRI”, fiind organizat şi  pregătit de membri ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU împreună cu şcolile partenere, cu instituţiile colaboratoare, precum Şcoala “Sfântul Gheorghe” Giurgiu, Şcoala “Marin M.Ticulescu” Băneasa, Şcoala “Savin Popescu” Giurgiu, Şcoala Gimnazială Gostinu, Şcoala Gimnazială “Profesor Dinu Nicolae” Vlaşin, Şcoala Populară de Artă, Clubul Sportiv Municipal “DUNĂREA” Giurgiu. Programul cultural-artistic şi sportiv a conţinut muzică uşoară, muzică populară, muzică clasică, dansuri moderne, valsuri, dansuri populare, recital de poezie, demonstraţii de lupte greco-romane, program la care au participat 76 de copii şi care a fost  încheiat încântător prin melodii de muzică populară interpretate de tânărul giurgiuvean, deosebit de talentat, domnul Daniel Sima şi recunoscuta şi valoroasa artistă şi profesoară giurgiuveană, doamna Georgeta Vasile Măsură. Au mai fost prezenţi la activităţi 37 de copii însoţiţi de reprezentanţi din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, 10 dintre aceştia fiind medaliaţi naţional şi demonstrând în program lupte greco-romane.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU le mulţumeşte tuturor participanţilor, tuturor celor care

s-au implicat în pregătirea programului cultural-artistic şi sportiv, cadrelor didactice valoroase, care şi-au făcut timp pentru aceste activităţi extracurriculare dedicate copiilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor. Felicitări tuturor celor implicaţi!

În finalul programului derulat la Centrul Cultural “ION VINEA” din GIURGIU, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit fiecărui copil prezent la activităţi câte o punguţă cu rechizite şcolare, dulciuri şi fructe şi le-a făcut urări pentru ziua lor. De asemenea, în campania “DIN INIMĂ PENTRU COPIII NOŞTRI”, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conferenţiar universitar Mariana Iancu a dăruit mai multor copii punguţe cu rechizite şcolare, dulciuri şi fructe în parcul “Mihai Viteazul”, parcul “Expoflora”, parcul “Alei”, parcul de lângă Catedrala Episcopală “Adormirea Maicii Domnului”, pe bulevardul “Mircea Cel Bătrân” din Giurgiu.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU urează tuturor copiilor “LA MULŢI ANI!” cu sănătate, o copilărie fericită, o viaţă plină de realizări frumoase, cu aspiraţii şi idealuri îndeplinite! Le mai doreşte SĂ  SE BUCURE DE TOT CEEA CE ESTE MAI BUN, MAI FRUMOS ŞI MAI CURAT ÎN VIAŢĂ!

 

Președinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Conf. univ. dr. MARIANA IANCU

Proiectul ,,MANIFESTĂ-ŢI LIBERTATEA DE GÂNDIRE, DE CONŞTIINŢĂ ŞI DE EXPRESIE!’’

SĂ DEZBATEM PROBLEMELE SOCIALE ŞI ALE COMUNITĂŢII ÎN CONGRES!

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a realizat ziarul on-line ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA nr.78 din luna decembrie 2021, acesta fiind proiectul ’’MANIFESTĂ-ŢI  LIBERTATEA DE GÂNDIRE, DE CONŞTIINŢĂ ŞI DE EXPRESIE!’’ din PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.
Citiţi ziarul ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA nr.78, din luna decembrie 2021.

https://online.fliphtml5.com/swmf/jqtw/
http://atitudinea-civica-iancu-mariana-ziar.tk/

Urmează să apară numărul 79, din luna ianuarie 2022. 

La 12 decembrie 2015, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a împlinit un an de la eliberarea certificatului de înfiinţare de către Judecătoria Giurgiu, asociaţia fiind non-profit şi având caracter social, educational şi cultural-civilizator.

Cu această ocazie, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a organizat Congresul Anual “ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA”, congres care este precizat în Statutul asociaţiei, ca parte a obiectului de activitate, dar şI în PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI  ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru anul 2015.

Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Cultural “ION VINEA” din Giurgiu, graţie amabilităţii domnului director Virgil Peţanca, fapt pentru care îi mulţumim şi pe aceată cale.

În cadrul Congresului, într-o primă parte au fost dezbătute problemele sociale ale semenilor giurgiuveni şi ale comunităţii, probleme pentru care asociaţia va elabora memorii, sesizări, petiţii, pe care apoi le va înregistra la instituţiile statului locale şi naţionale. Problemele identificate vor fi înscrise într-o agendă publică locală, pe care o vom da publicităţii şi o vom depune şi înregistra la instituţiile statului abilitate. Fiecare dintre participanţi a avut de completat câte o fişă de agendă publică şi câte un chestionar de identificare a unor solutii de rezolvare a problemelor pe care legislativă.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, conf. univ. dr. Mariana Iancu a prezentat principalele probleme identificate în Giurgiu şi chiar de nivel national, demersurile făcute de asociaţie, toate acestea pentru a fi un stimul în dezbaterile Congresului. Astfel, au fost  prezentate  problemele legate de piaţa muncii, problema mediului înconjurător poluat cu deşeuri, gunoaie, cu câini vagabonzi pe străzile giurgiuvene, problema infrastructurii deficitare-străzi neasfaltate, Casa de Cultură a Tineretului din Giurgiu-nepăsarea de peste 25 de ani a autorităţilor locale, nevalorificarea fluviului Dunărea pentru o dezvoltare durabilă, turistică, problemele educaţionale, problemele de sănătate, fenomenul corupţiei, nevoia unei Legi a salarizării bugetarilor unitară şi dreaptă, necesitatea unei Legi a responsabilizării magistraţilor, astfel încât să nu mai plătim din taxe şi impozite despăgubiri celor care şi-au câştigat dreptatea la C.E.D.O., nevoia modificării Constituţiei României.

Congresul a continuat  cu proiectul “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU TINERI, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, dăruind prin preşedinta conf. univ. dr. Mariana Iancu  rechizite şcolare, respectiv, caiete de matematică, caiete dictando, bloc de desen, acuarele, trusă de geometrie, instrument de scris, dar şi dulciuri şi fructe mai multor copii nevoiaşi, aparţinând la grupuri sociale defavorizate şi aflaţi în risc de abandon şcolar, copii proveniţi de la instituţiile de învăţământ partenere.

Congresul “ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” a continuat cu prezentarea proiectului “TE SUSTINEM!”, prin care membrii şi voluntarii valoroşi ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, cadre didactice, cadre medicale şi alte categorii socio-profesionale dedicate activităţii de voluntariat, şcolii, comunităţii, au fost  nominalizate, evidenţiate pe scenă, primind de la  conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociaţiei câte o diplomă de merit şi un cadou-simbol, respectiv un ceas de perete şi un calendar, ca o mică răsplată a efortului lor de pe parcursul anului 2015 în cadrul  ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU. De asemenea, au fost înmânate şi diplome de participare şi câte un cadou-simbol unor membri ai asociaţiei care s-au înscris mai tardiv şi nu au avut timpul necesar unei mai mari implicări.

Spre finalul Congresului “ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA”, s-a desfăşurat un program cultural-artistic cu elevi pregătiţi de cadre didactice de la instituţiile partenere: Şcoala “Sfântul Gheorghe”, Şcoala “Mircea Cel Bătrân”, Şcoala “Savin Popescu”, Liceul  Tehnologic  “Ion Barbu”, Liceul “Tudor Vianu”. Fiecare dintre  cei 40 de copii care au participat la programul cultural-artistic în cadrul Congresului “ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” a primit din partea doamnei preşedintă conf. univ. dr. Mariana Iancu câte o pungă cu dulciuri, fructe, caiet, pix, calendar.

ÎI FELICITĂM PE TOŢI ACEŞTI COPII TALENTAŢI, care au cântat colinde, muzică populară, muzică disco, au dansat dansuri populare, care au recitat! Şi totodată, le felicităm şi pe cadrele didactice care i-au pregătit.

LE MULŢUMIM DIN INIMĂ TUTUROR PARTICIPANŢILOR ŞI TUTUROR CELOR CARE S-AU IMPLICAT ÎN PROGRAMELE, PROIECTELE, ACTIVITĂŢILE ŞI ACŢIUNILE NOASTRE.

S-a cântat LA MULŢI ANI ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA! Şi au fost servite bomboane de ciocolată.

Președinte ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Conf. univ. dr. Mariana Iancu

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA în campaniile  “FĂRĂ 

VIOLENŢĂ!” şi “TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT!” 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA în campaniile  “FĂRĂ VIOLENŢĂ!” şi “TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT!” 

La 25 noiembrie este Ziua Internaţională a Luptei împotriva violenţei domestice, ocazie cu care ASOCIAŢIA 

ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat activităţi de tipul: prelegeri-informări despre agresivitate, violență și non-agresivitate, non-violență, administrarea de chestionare în domeniu, deplasări în diverse zone ale municipiului Giurgiu, îndeosebi în cele ale instituţiilor partenere, urmate de discuţii cu semenii, în vederea identificării celor maltratați, agresați, abuzați, a combaterii actelor de maltratare, agresare, abuzare, dar şi în vederea comunicării şi semnalării acestora la unele instituţii abilitate ale statului.

Recent, în luna noiembrie, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat la Liceul Tehnologic “Ion Barbu”, Școala “Sfântul Gheorghe” și Școala “Mircea cel Bătrân” din Giurgiu activităţi în cadrul 

proiectului “FĂRĂ VIOLENŢĂ!”. Astfel, elevii mai multor clase au fost informați prin prelegeri susținute de conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociației, despre Ziua Internaţională a Luptei împotriva violenţei domestice și despre 

cauzele, manifestările, formele, modalitățile de prevenire și de combatere a unor acte de agresivitate, de violență, reguli elementare de politețe. De asemenea, elevii participanți au completat un chestionar despre tipurile de violență întâlnite, despre violențele ale căror victime au fost, despre posibilele violențe înfăptuite de ei, despre modul de prevenire și combatere a violenței domestice. În proiectul “FĂRĂ VIOLENŢĂ!” derulat, au fost identificați câțiva elevi violenţi, 

fiind desfăşurate discuţii individuale şi de grup cu aceştia, fiind consiliaţi şi canalizaţi spre activităţi contructive pentru viitorul lor, orientaţi şcolar-profesional. 

La 20 noiembrie a fost Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, zi în care în anul 1989, s-a  semnat de către 

reprezentanții a 194 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite Convenția Internațională a Drepturilor Copiilor, convenție în care sunt stipulate o serie de drepturi ale copiilor, precum: dreptul la viață, dreptul la educație, dreptul la 

ajutor social și asistență socială, dreptul de exprimare liberă, de gândire, conștiință și religie, dreptul la cetățenie, libertatea de asociere și de reuniune pașnică, dreptul la securitate socială etc. 

“TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT!” este proiectul din Programul Strategic al ASOCIAȚIEI ATITUDINEA 

CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2015 dedicat drepturilor copiilor. “TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE 

DREPT!”  SAU CEL PUŢIN AŞA AR TREBUI SĂ FIE. Să se respecte şi să se aplice legile, drepturile copiilor, inclusiv dreptul la viață, astfel încât să nu se mai întâmple drame ca cele ale copiilor şi tinerilor de la “Clubul Colectiv” din Bucureşti. În memoria acestor victime, militând pentru o societate corectă, fără corupţie, cu respectarea drepturilor copiilor şi a tuturor cetăţenilor, s-au desfăşurat manifetări şi în Giurgiu, la care au participat, luând atitudine preşedinta şi unii membri ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, solicitând  responsabilitatea instituţiilor statului. 

De-a lungul anului 2015, asociaţia noastră a efectuat numeroase consilieri psihopedagogice ale copiilor defavorizaţi social prin conf. univ. dr. Mariana Iancu, care în noiembrie, a desfăşurat în cadrul parteneriatelor cu Liceul Tehnologic 

“Ion Barbu”, Școala “Sfântul Gheorghe” și Școala “Mircea cel Bătrân” din Giurgiu o serie de activități dedicate drepturilor copiilor. Astfel, mai multe clase de elevi din aceste instituții de învățământ au fost informate prin prelegeri despre drepturile internaționale ale copiilor și au parcurs, exersând dreptul la educație, activități de orientare școlar-

profesională prin completarea unor instrumente psihopedagogice, precum testul de aptitudini profesionale și chestionarul de interese profesionale, acestea fiind administrate și urmate de discuții cu președinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu, conferențiar universitar doctor Mariana Iancu.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, având caracter social, educațional și cultural-

civilizator, va continua toate aceste tipuri de activități. Solicităm şi pe această cale semenilor giurgiuveni să ne aducă la cunoştinţă cazurile sociale relevante, pentru a face demersurile necesare la instituţiile statului locale şi/sau naţionale în vederea ajutării rezolvării lor. Vom identifica, în funcţie de necesităţi, soluţii de instituţionalizare, locuri de asigurare a cazării şi servirii hranei, de instruire şi educaţie. 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Luptei împotriva violenţei domestice şi a Zilei Internaţionale a Drepturilor 

Copilului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA face campanii de îndemnuri la prevenirea și combaterea tuturor actelor de violenţă, de îndemnuri la respectarea drepturilor copiilor, a statului de drept, la respectarea 

tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de promovare a valorilor moral-civice. 

 

Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Conf. univ.dr. Mariana Iancu

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a depus memorii la Camera Deputaţilor, Senatul României şi la Preşedinţia României cu privire la modificarea Constituţiei României şi a Legii Alegerilor parlamentare şi locale. Am solicitat, printre altele, un nivel de trai decent, comparabil cu cel din Uniunea Europeană, un stat în care tinerii să poată ocupa un loc de muncă pe baza competențelor lor profesionale, fără discriminare, fiind interzise condițiile de vechime/experiență în muncă.
Toate aceste solicitări le-am făcut în acord cu Programul Strategic al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru 2015, proiectele “PENTRU REFORMA CONSTITUŢIEI ROMẬNIEI!” şi “PROPUNE O LEGE!”, aprobate în Adunarea Generală, în vederea promovării şi apărării drepturilor şi libertăţilor omului, promovării valorilor civice, ale democraţiei şi statului de drept, sprijinirii valorilor umane şi a semenilor defavorizaţi social, susţinerii bunăstării sociale.

Citiţi toate solicitările noastre în documentele pdf. de mai jos sau pe pagina de facebook a asociaţiei!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conf. univ. dr. Mariana Iancu
Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

PROIECTELE “PENTRU REFORMA CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI!” şi “PROPUNE O LEGE!”.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA DIN GIURGIU SE SOLIDARIZEAZĂ CU VICTIMELE ABUZURILOR DIN ROMÂNIA ŞI MILITEAZĂ ÎMPOTRIVA SĂVÂRŞIRII DE ABUZURI, PENTRU PROMOVAREA ŞI APĂRAREA DREPTURILOR ŞI LIBERTĂŢILOR OMULUI.

Conf.univ. dr. Mariana Iancu,
Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

ASOCIAṬIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la instituțiile statului abilitate, centrale și locale să-l ajute grabnic pe domnul Mazilu F. Constantin, domiciliat în satul Vieru, nr. 2, comuna Putineiu, judeţul Giurgiu, în rezolvarea situaţiei lui social-medicale problematice de viaţă, de a avea card de sănătate, după cum se cere prin politica Ministerului Sănătății, respectându-se astfel un drept al cetăţeanului stipulat şi în Constituţia României, articolul 34 ,,Dreptul la ocrotirea sănătăţii’’, alineatul ,,(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.’’

PROIECTUL “Dacă n-ai un bătrân, să-l cumperi, dacă ai un bătrân, ajută-l!”

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu a desfăşurat o campanie socială, umanitară, caritabilă şi de educaţie pentru sănătate dedicată persoanelor  vârstnice, în perioada 25 septembrie-1 octombrie 2015. Această campanie de omagiere a persoanelor vârstnice a debutat săptămâna trecută la Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu, graţie domnului director Marian Cătălin Dumitru, prin activităţi de măsurare a unor parametri funcţionali ai corpului omenesc, precum tensiunea arterială, pulsul de către doamne asistente medicale membre şi voluntare ale ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu, activităţi ce au continuat şi la începutul acestei săptămâni. De asemenea, în această campanie, doamna preşedintă a asociaţiei, conf. univ. dr. Mariana Iancu a identificat împreună cu tineri din asociaţie prin discuţii cu pensionarii, cu persoanele vârstnice o parte dintre problemele dumnealor, cazuri sociale pe care le-a sprijinit cu întocmirea de cereri, elaborarea de petiţii, memorii.  Fiecare persoană vârstnică participantă la acţiuni a primit şi câte o carte de vizită pentru facilitarea comunicării în vederea semnalării problemelor lor sociale la intituţiile statului locale şi / sau centrale. Petiţiile şi memoriile au fost deja depuse şi înregistrate de către preşedinta asociaţiei Mariana Iancu la intituţiile statului, precum Primăria Giurgiu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătăţii, urmând şi alte acţiuni în acest sens.

În cadrul campaniei sociale şi de educaţie pentru sănătate, au fost distribuite flayere pe suport de hârtie şi on-line cu 10 reguli de igienă ce trebuie respectate pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare. Toate aceste activităţi şi acţiuni ale campaniei sociale, umanitare şi de educaţie pentru sănătate se înscriu în proiectele “Dacă n-ai un bătrân, să-l cumperi, dacă ai un bătrân, ajută-l” şi “Sănătatea ta este cea mai importantă! Sănătatea ta este pe primul loc!” din cadrul Programului Strategic al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru anul 2015.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu solicită instituţiilor statului abilitate, Consiliilor Locale să acorde sprijin financiar cazurilor sociale defavorizate de persoane vârstnice din bugetul de asistenţă socială şi pensii, iar Parlamentului României, Guvernului să crească punctul de pensie pentru anul viitor prin Legea Bugetului de Stat 2016. Preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. Mariana Iancu cere public creşterea punctului de pensie, depunând un memoriu în acest sens la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

PROIECTUL ,,NU ABANDONAŢI ŞCOALA!''

PROIECTUL

,,TE AJUTĂM SĂ REUŞEŞTI!''

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA 

din GIURGIU  sprijină pregătirea elevilor pentru examenele naţionale.

 

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  din GIURGIU  a desfăşurat pregătire gratuită cu elevii doritori din Giurgiu în vederea susţinerii evaluării naţionale la clasa a VIII-a şi a examenului naţional de bacalaureat, în cadrul PROGRAMULUI SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU TINERI al asociaţiei pentru anul 2015, proiectul “TE AJUTĂM SĂ REUŞEŞTI!”.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  din GIURGIU  a desfăşurat pregătire gratuită cu elevii doritori din Giurgiu în vederea susţinerii evaluării naţionale la clasa a VIII-a şi a examenului naţional de bacalaureat,prin intermediul unor inimoşi şi valoroşi profesori voluntari şi membri ai asociaţiei, cu gradul didactic I şi doctorat.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  din GIURGIU  evidenţiază cu deosebită apreciere profesorii exemplari implicaţi în voluntariatul de pregătire a elevilor din Giurgiu pentru examenele naţionale şi le mulţumim foarte mult, o bună parte dintre ei fiind şi membri ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA: Pompilia Peţanca, Monica Teodorescu şi Artene Luminiţa la limba şi literatura română, Constanţa Stângă, Viorel Doia, Coadă Monica, Liliana Creaţă  şi Cornel Marinescu la matematică, Eleni Mimi Buzea, Cătălina Nan şi Mariana Popescu la biologie, Lucica Ababei la Chimie, Luminiţa Filip la fizică, Cristiana Guşă la geografie, Angela Bălan la informatică.

În cadrul aceluiaşi proiect “TE AJUTĂM SĂ REUŞEŞTI!”, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a oferit prin preşedintele conf. univ.dr. Mariana Iancu consultaţii şcolare, psihopedagogice gratuite pentru elevii giurgiuveni care susţin examenele nationale, de evaluare naţională şi de bacalaureat.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU sprijină afirmarea valorilor morale şi profesionale.

 

FELICITĂRI TUTUROR CELOR IMPLICAŢI!

VĂ MULŢUMIM FOARTE MULT!

 

Conf. Univ. Dr. Mariana Iancu,
Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

PROIECTELE ,,INVESTIM ÎN TINERI! ÎI AJUTĂM SĂ SE ANGAJEZE!’’ şi ,,TE AJUTĂM SĂ REUŞEŞTI!’’

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu susţine absorbţia fondurilor structurale europene, fiind membră a Coaliţiei pentru Absorbţia Fondurilor Structurale alcătuittă din peste 20 de organizaţii neguvernamentale şi care vine în sprijinul societăţii civile şi al instituţiilor publice. Aşadar, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu se alătură demersului naţional al ASOCIAŢIEI PENTRU IMPLEMENTAREA DEMORAŢIEI'. Coaliţia pentru Absorbţia Fondurilor Structurale are ca obiectiv principal accelerarea procesului de absorbție a fondurilor structurale în perioada 2014-2020 printr-un set de măsuri.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu susţine absorbţia fondurilor structurale europene.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a defăşurat o campanie de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar, în cadrul proiectului ,,NU ABANDONAŢI ŞCOALA’’ din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU TIN